ΝΔ: Πόσοι αστυνομικοί απασχολούνται για τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη;

ΝΔ: Πόσοι αστυνομικοί απασχολούνται για τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη;

«Καλώς τους κι ας άργησαν…» απαντά η Νέα Δημοκρατία στην εξαγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για ενίσχυση της αστυνόμευσης της Αττικής με 800 επιπλέον αστυνομικούς

Όπως αναφέρει η ΝΔ, η κυβέρνηση προχώρησε στην εξαγγελία της σχετικής μετακίνησης, ωστόσο πρόκειται για την τρίτη εξαγγελία, με τις άλλες δύο να έχουν μείνει στα χαρτιά. «Θα παρακολουθούμε καθημερινά αν ο κ. Τόσκας θα εκπληρώσει αυτή τη φορά την υπόσχεσή του», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Εχθές, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αποδέσμευσης αστυνομικών υλοποιείται μετά από εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και η εφαρμογή του θα είναι άμεση. 

Συνολικά, εξασφαλίστηκαν 800 αστυνομικοί, οι οποίοι θα διατεθούν άμεσα για την αναβάθμιση της προληπτικής και εμφανούς αστυνόμευσης στο λεκανοπέδιο. Οι 700 από αυτούς αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη προσώπων και χώρων (κτιρίων και εγκαταστάσεων), ενώ οι άλλοι 100 από υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Για τρίτη φορά, από το 2015, η Κυβέρνηση εξήγγειλε σήμερα τη μετακίνηση εκατοντάδων αστυνομικών από την προστασία προσώπων, στους δρόμους και τις γειτονιές. Οι δύο προηγούμενες εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά, όπως άλλωστε και τόσα άλλα. 

Προφανώς, η Κυβέρνηση την ξαναθυμήθηκε, μετά την πρωτοβουλία τη Νέας Δημοκρατίας να αποδεσμεύσει το 20% των αστυνομικών της δικής της φύλαξης.

Θα παρακολουθούμε καθημερινά αν ο κ. Τόσκας θα εκπληρώσει αυτή τη φορά την υπόσχεσή του. Μέχρι τότε, ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσει τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών που απασχολούνται σήμερα για την προστασία του Πρωθυπουργού και κάθε κυβερνητικού στελέχους».