ΝΔ: Ποια η σχέση του Μανώλη Πετσίτη με το Μαξίμου;

ΝΔ: Ποια η σχέση του Μανώλη Πετσίτη με το Μαξίμου;

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με αφορμή τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη δίπλα στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά.

Η κυρία Σπυράκη μάλιστα καρά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εδώ και τρεις εβδομάδες το Μαξίμου σιωπά για τις αποκαλύψεις σχετικά την σχέση ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη.

- Ποια είναι η σχέση του Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου;

- Πόσες φορές έχει επισκεφτεί το Μαξίμου, από τότε που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας;

- Πώς έχει άνεση να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ όπως είδαμε;

- Ποιες υπηρεσίες προσέφερε στα λιπάσματα Λαυρεντιάδη;

Ο κ. Πετσίτης είναι ένας από αυτούς που στοιχημάτιζαν για το αποτέλεσμα των εκλογών το 2015. Την ώρα που το χρέος των λιπασμάτων εκτοξευόταν και ο κ. Πετσίτης». σημείωσε με νόημα η Μαρία Σπυράκη.

Παράλληλα, η κυρία Σπυράκη ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, επιμένοντας ότι όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι πάνω στο τραπέζι. Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ρωτήθηκε και για τα δημοσιεύματα που θέλουν την ΝΔ σε συνεννόηση με το Ποτάμι.

«Το Ποτάμι είναι ένα άλλο κόμμα, σεβόμαστε το ρόλο του αλλά είμαστε υπόλογοι για τα στελέχη της ΝΔ. Η ΝΔ δεν κάνει παζάρια με κανέναν. Εξαρχής ταχθήκαμε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Εφόσον έρθει στη Βουλή ο κάθε βουλευτής είναι υπόλογος στη συνείδηση του. Σεβόμαστε την αυτονομία κάθε κόμματος», ξεκαθάρισε η κυρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ζήτησε για μία ακόμα φορά από τον πρόεδρο της Βουλής να ορίσει την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το προσφυγικό, ενώ επανέλαβε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη το άρθρο 16 περί ίδρυσης ιδιωτικών μη κρατικών πανεπιστημίων να κριθεί σήμερα αναθεωρητέο με 151 ψήφους, και η επόμενη βουλή να καθορίσει το περιεχόμενο με 180.