ΝΔ: Πέντε ερωτήματα για την ετοιμότητα των εναέριων πυροσβεστικών μέσων

ΝΔ: Πέντε ερωτήματα για την ετοιμότητα των εναέριων πυροσβεστικών μέσων

Στη Βουλή φέρνει η Νέα Δημοκρατία το θέμα της ετοιμότητας των εναερίων μέσων πυρόσβεσης, ζητώντας να ενημερωθεί αρμοδίως από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας για τις ενέργειες που έχουν γίνει «ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού».

Ειδικότερα, όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την ερώτηση που υπέβαλαν 16 βουλευτές της, «μετά και την περσινή τραγωδία στο Μάτι δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική και έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών. Κρίσιμο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια διαδραματίζουν τα εναέρια μέσα».

«Με δεδομένη την ύπαρξη σημαντικών θερμοκρασιακών εναλλαγών στη γεωγραφική μας περιοχή, την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών σε αμιγώς δασικές περιοχές αλλά και την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου», οι βουλευτές της ΝΔ θέτουν στους υπουργούς Ολ. Γεροβασίλη και Ευ. Αποστολάκη, τα ακόλουθα πέντε ερωτήματα:

«1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε τα απαιτούμενα μέσα να είναι διαθέσιμα εγκαίρως για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;

2. Ποια εναέρια μέσα θα βρίσκονται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;

3. Πού προβλέπεται να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό; Ποια θα είναι η πτητική τους διαθεσιμότητα;

4. Έχει διασφαλισθεί και μέχρι πότε η υποστήριξή τους με τα αναγκαία μέσα;

5. Με ποιο τίμημα, ποιους όρους ενοικίασης-υποστήριξης, για ποιο αριθμό ωρών πτήσεως, καθώς επίσης και για ποιο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμα τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα;».