ΝΔ: «Πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει»

ΝΔ: «Πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει»

«Πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει», σχολιάζει σκωπτικά η αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου μετά τις σημερινές αποκαλύψεις που κάνουν λόγο ότι χορηγήθηκε στον γιο του Κώστα Φωτάκη υποτροφία ύψους 27.00 ευρώ από το ίδρυμα το οποίο δημιουργήθηκε κατά τη δική του θητεία ως αναπληρωτή υπουργού Έρευνάς και Καινοτομίας.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό και εμπνευστή του ιδρύματος, κ. Κώστα Φωτάκη, ότι δημιουργεί έναν νέο φορέα μόνο και μόνο για να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις σε "ημετέρους"», αναφέρει στη δήλωση της η κ. Αντωνίου.

«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι ο γιος του κ. Φωτάκη έλαβε "υποτροφία" από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει". Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φράση θα έπρεπε να είναι: “πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…», συνεχίζει χαρακτηριστικά η αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Τέλος, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Φωτάκη καταγγέλλει ότι «όσο για την "ανεξαρτησία" του ΕΛΙΔΕΚ που επικαλείται ο υπουργός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του στη Βουλή τόσο για τον επιβλέποντα όσο και για τις χρηματοδοτήσεις, ακόμη και για την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ».

Η υποτροφία του γιου του κ. Φωτάκη

Σημειώνεται ότι υποτροφία ύψους 27.000 ευρώ χορηγήθηκε στον γιο του Κώστα Φωτάκη από Ίδρυμα το οποίο δημιουργήθηκε κατά τη δική του θητεία ως αναπληρωτή υπουργού Έρευνάς και Καινοτομίας, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο το νόμιμο είναι και ηθικό.

Όπου στην περίπτωση του γιου του κ. Φωτάκη είναι να διεκδικήσει υποτροφία ως υποψήφιος διδάκτορας για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε περίοδο που ο πατέρας του ήταν υπουργός, τη στιγμή μάλιστα που το ΕΛΙΔΕΚ παρουσιάζεται ως μία Ανεξάρτητη Αρχή για τη διαχείριση της έρευνας στη χώρα.

Διαβάστε ακόμα: 

- Το νόμιμο και το ηθικό - Η υποτροφία του γιου του Κ. Φωτάκη