ΝΔ: Ο Τσίπρας οφείλει μια συγγνώμη στους συνταξιούχους άνω των 70 ετών

ΝΔ: Ο Τσίπρας οφείλει μια συγγνώμη στους συνταξιούχους άνω των 70 ετών

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Νέα Δημοκρατία, για τα όσα είπε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ σχετικά με την προσωπική διαφορά και τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών.

«Τη "λύση" που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, την αποκάλυψε χθες ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σχεδόν εξέφρασε την ελπίδα του να μην μακροημερεύσουν για πολύ όσοι Έλληνες είναι άνω των 70 ετών», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Καταλήγοντας, η ΝΔ προσθέτει χαρακτηριστικά «και δεν ντρέπεται που δεν έχει ζητήσει ακόμη συγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας».

Αντιδράσεις από τη δήλωση Αλ. Τσίπρα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τους 70χρονους και τη συνταξιοδοτική δαπάνη. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, δήλωσε: 

«Θα εξηγήσουμε στους εταίρους μας στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και είναι ένα μέτρο μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά δηλαδή κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια ας το πούμε έτσι περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου».

«Ο Αλέξης Τσίπρας εύχεται στους συνταξιούχους μας Χρόνια Πολλά...», σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η “ευχή για Χρόνια Πολλα” του κ. Τσίπρα προς τους συνταξιουχους...απο την ΔΕΘ!, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Γιάννης Βρούτσης

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, ανέφερε: Ο Τσίπρας αποκαλύπτει τη στρατηγική για το ασφαλιστικό.