ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας εξάγει τεχνογνωσία στην εξαπάτηση πολιτών

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας εξάγει τεχνογνωσία στην εξαπάτηση πολιτών

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Με μία σκωπτική δήλωση σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, μέσω της εκπροσώπου Τύπου, Μαρίας Σπυράκη, το δημοσίευμα της Corriere della Sera, το οποίο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «συμβούλεψε» την ιταλική κυβέρνηση να συνθηκολογήσει τώρα και όχι αργότερα μια και οι συνέπειες θα είναι πιο σκληρές.

«Προφανώς ο κ. Τσίπρας εξάγει τεχνογνωσία για το πως τα κόμματα εξαπατούν τους πολίτες για να κάνει διεθνή καριέρα», τόνισε η κα Σπυράκη.

Την ίδια ώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στη σκληρή κριτική απέναντι στην παρολίγον συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα συναντήθηκε το πρωί με αντιπροσωπία της ιεραρχίας της Κρήτης.

«Η ΝΔ έχει εκφράσει σαφώς τις θέσεις της. Δε θα αποδεχτούμε αλλαγές στη μισθοδοσία των κληρικών. Υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η συμφωνία αυτή ήταν ένα θαύμα που δεν κράτησε ούτε τρεις μέρες. Είναι ένα ακόμα βατερλώ του κ. Τσίπρα, έχει πολλά άλλωστε στο παλμαρέ του», επεσήμανε η Μ. Σπυράκη.

Μείζον θέμα πάντως για την ΝΔ είναι το ζήτημα της ΔΕΠΑ και τα όσα έχουν δημοσιοποιεί γύρω από την αλληλογραφία εμπλεκόμενων υπουργών της κυβέρνησης. Η κα Σπυράκη μάλιστα επανέφερε το θέμα ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει χρέη στην εταιρεία Λαυρεντιάδη. Ποιος λέει αλήθεια, τα μέιλ, τα γραπτά ή ο υπουργός;
Αποκαλύπτεται ότι στην ανταλλαγή ενεπλάκη και ο κύριος Φλαμπουράρης. Είναι απαραίτητο να έχουμε απαντήσεις από την κυβέρνησης», ξεκαθάρισε η κυρία Σπυράκη.

Τέλος, σημειώνεται πως η ΝΔ το πρωί ανακοίνωσε τη στήριξή της για το Δήμο της Θεσσαλονίκης στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου.