ΝΔ: Ο κ. Σπίρτζης αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των επιλογών του

ΝΔ: Ο κ. Σπίρτζης αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των επιλογών του

Επίθεση κατά του Χρήστου Σπίρτζη εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη με την οποία κατακυρώνεται τμήμα του οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου στην κοινοπραξία «Τοξότης», συμφερόντων Χρ. Καλογρίτσα.

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι ο κ. Σπίρτζης, με την απόφασή του δείχνει ότι δεν προβληματίστηκε ούτε από την πολύ μεγάλη έκπτωση (53,05%!) που προσέφερε η συγκεκριμένη κοινοπραξία, ούτε από το γεγονός ότι η Τράπεζα Αττικής δεν ανανέωσε την εγγυητική επιστολή της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Κώστας Καραμανλής τονίζει τα εξής:

«Η κατακύρωση του πρώτου τμήματος του οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου στην κοινοπραξία “Τοξότης”, συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα, δεν ξαφνιάζει κανέναν.

Ο κ. Σπίρτζης, με την απόφασή του αυτή, δείχνει ότι δεν προβληματίστηκε ούτε από την πολύ μεγάλη έκπτωση (53,05%!) που προσέφερε η συγκεκριμένη κοινοπραξία, ούτε από το γεγονός ότι η Τράπεζα Αττικής δεν ανανέωσε την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης προς την εταιρεία, δεδομένου ότι εμφανίζει χρέη προς την τράπεζα ύψους 117 εκατ. ευρώ.

Ουδείς θα εκπλαγεί αν ο κ. Σπίρτζης προχωρήσει άμεσα και στην κατακύρωση των υπολοίπων τριών τμημάτων στην “Τοξότης”. Άλλωστε, χωρίς λόγο επέλεξε την κατάτμηση του έργου και χάθηκαν τόσος χρόνος και τόσοι πόροι για ένα έργο που περιμένει επί χρόνια ολόκληρη η Πελοπόννησος.

Ο κ. Σπίρτζης αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των επιλογών του».