ΝΔ: Ο κ. Παππάς να πει ποιοι είναι οι μέτοχοι της «Αυγής» που κρύβει

ΝΔ: Ο κ. Παππάς να πει ποιοι είναι οι μέτοχοι της «Αυγής» που κρύβει

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά σχετικά με το νομικό καθεστώς και τους φυσικούς ιδιοκτήτες της κυπριακής εταιρίας που συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής Α.Ε.», κατέθεσε ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης. 

Για το θέμα αυτό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι διαπρύσιοι κήρυκες της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο χώρο των Μ.Μ.Ε. αρνούνται, εδώ και μια εβδομάδα, να αποκαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από την κυπριακή εταιρία που είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της “Αυγής”.

Ζητάμε από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι με τους φόρους τους “συμμετέχουν”, δια της κρατικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ, στο εκδοτικό εγχείρημα της “Αυγής”, ποιος είναι ο υπεράκτιος “συνεργάτης” τους.

Ζητάμε, επίσης, από τον κ. Παππά να μας εξηγήσει πόσο νόμιμο και ηθικό είναι Υπουργοί του, οι οποίοι έχουν διατελέσει μέτοχοι της “Αυγής”, να συνάπτουν δια των κρατικών φορέων που εποπτεύουν, συμβάσεις υπηρεσιών διαφήμισης με το κομματικό τους όργανο.

Ζητάμε τέλος από τον κ. Παππά να εξηγήσει εν τέλει στους Έλληνες πολίτες γιατί πρέπει να χρηματοδοτούν με τους φόρους τους, δια της κρατικής διαφήμισης, τη λειτουργία της “Αυγής” και εν τέλει του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τόσο τη σιωπή όσο και τις απαντήσεις του Υπουργού - καναλάρχη».