ΝΔ: «Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης-κουρελού δεν έχει πλέον όρια»

ΝΔ: «Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης-κουρελού δεν έχει πλέον όρια»

Απάντηση σε υψηλούς τόνους δίνει η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια του Μαξίμου και του Γ. Κατρούγκαλου να διαψεύσουν όσα ειπώθηκαν παρουσία 20 δημοσιογράφων αλλά και των Ευ. Βενιζέλου και Θ. Παπαθεοδώρου σχετικά με το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση του κόμματός τους για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης-κουρελού δεν έχει πλέον όρια» αναφέρεται σε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι «υπό το βάρος της αντίδρασης της ΝΔ, το Μαξίμου διέψευσε όσα είπε δημοσίως στη βουλή ο κ. Κατρούγκαλος παρουσία 20 δημοσιογράφων και των κ. Ευ. Βενιζέλου και Θοδ. Παπαθεοδώρου»

«Τους παραδίδουμε πλέον στη χλεύη των πολιτών. Είναι η μόνη που τους αξίζει.» αναφέρεται χαρακτηριστικά με την Πειραιώς να δηλώνει πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και ο πανικός της κυβέρνησης είναι δεδομένος αφού απεργάζεται ακόμη και σχέδιο καταψήφισης της δικής της πρότασης μεσώ αποχής δηλάδή μέσω της τακτικής της... γκαζόζας.

Η προσπάθεια του Γ. Κατρούγκαλου να τα μαζέψει δύο ώρες μετά δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στο κυβέρνών κόμμα το οποίο ενδεχομένως να θεωρεί πως δύναται να πετύχει την υλοποίηση των σεναρίων περί «δεξιάς παρένθεσης» σέρνοντας για μια ακόμη φορά τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πανικός προκλήθηκε μετά τις συζητήσεις που έγιναν στη Ν.Δ. και τη διαφαινόμενη πρόθεσή της να ψηφίσει ακόμη και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου 32. Κίνηση που θα επέτρεπε την αλλαγή του από την επόμενη Βουλή και την κατάργηση της σύνδεσης που αυτό περιλαμβάνει μεταξύ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και της διενέργειας εθνικών εκλογών.

Η διάψευση του Μαξίμου

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού έκανε λόγο για «ανυπόστατα σενάρια» που υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία περί «δήθεν αποχώρησης βουλευτών της πλειοψηφίας από τη διαδικασία» και κατηγορούσε την αξιωματική αντιπολίτευση για «τακτισμούς και οι διαστρεβλώσεις», αναφέροντας ότι είναι «η τελευταία που μπορεί να παραδίδει μαθήματα σεβασμού των θεσμών».