ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας δεν θα επιβάλλει συλλογική αμνησία για το ζοφερό χθες και σήμερα που έφερε

ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας δεν θα επιβάλλει συλλογική αμνησία για το ζοφερό χθες και σήμερα που έφερε

Δύο χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν από τη συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία. 

Το πρώτο ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε θάρρος να προσέλθει στην Ολομέλεια και δεύτερον, ότι η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση θα συστήσει την εν λόγω εξεταστική επιτροπή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Τα χρήσιμα για τους πολίτες συμπεράσματα που προέκυψαν από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής είναι δυο:

- Πρώτον: Ο πρωθυπουργός έλαμψε δια της απουσίας του. Δεν είχε το θάρρος να προσέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας - ενώ ήταν στη Βουλή - για να υπερασπιστεί την Κυβέρνησή του και τα πεπραγμένα της από τον Ιανουάριο του 2015. Εγκατέλειψε τη μάχη και τους "συντρόφους" του, μεταθέτοντας σε εκείνους το βάρος της υπεράσπισης των δικών του ευθυνών και ολέθριων λαθών.

- Δεύτερον: Το σίγουρο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση θα συστήσει την Εξεταστική Επιτροπή. Θα το κάνει - όχι ρεβανσιστικά, όχι τιμωρητικά - αλλά ως θεμελιώδη υποχρέωσή της προς τους πολίτες, που ζητούν και δικαιούνται να μάθουν για εκείνη τη γκρίζα και σκοτεινή περίοδο.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας είναι ότι μιλώντας από τη μεταμφιεσμένη με κομματικά σύμβολα Βουλή, για τη δήθεν "Νέα Ελλάδα" του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα επιβάλλει συλλογική αμνησία για το ζοφερό χθες και σήμερα, που έφερε η πολιτική του στη ζωή των Ελλήνων.

Δεν θα πάρει βέβαια ούτε και συγχωροχάρτι για τα πεπραγμένα του 2015 που τόσα στοίχισαν στην πατρίδα μας».