ΝΔ: Νέο πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα είναι η... «αποανάπτυξη» και η «ολιγαρκής... αφθονία»

ΝΔ: Νέο πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα είναι η... «αποανάπτυξη» και η «ολιγαρκής... αφθονία»

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του περί «ολιγαρκούς αφθονίας» και την επίκληση βιβλίου του Λάρους στο οποίο γίνεται λόγος για «αποανάπτυξη» και λιτή αφθονία. Κάνοντας λόγο για νέο πείραμα σε βάρος της χώρας μετά από αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνει ότι «αποανάπτυξη» σημαίνει υποανάπτυξη και τονίζει πως μετά τον Μαδούρο παρουσιάζει ως νέο ίδαλμά του τον Μοράλες της Βολιβίας ο οποίος στο πλαίσιο της ολιγαρκούς αφθονίας έφτιαξε για τον εαυτό του Μέγαρο 34 εκατ δολαρίων.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στην τελευταία ομιλία και στις αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο twitter, από τα οποία  «πληροφορηθήκαμε το νέο οικονομικό πείραμα που οραματίζεται για την Ελλάδα μετά την οικτρή αποτυχία του προηγούμενου ιδανικού μοντέλου του, από τον αγαπημένο του Μαδούρο στη Βενεζουέλα» και επισημαίνει πως «ο κ. Τσίπρας έχοντας αποτύχει παταγωδώς να οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική ανάκαμψη, ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη “αποανάπτυξη” ή σε πιο κατανοητά ελληνικά, υπανάπτυξη».

«Ο κωδικός της νέας θεωρίας Tσίπρα που θυμίζει τον “λιτό βίο” του Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τον τίτλο “ολιγαρκής αφθονία”. Την υποστηρίζει ο περιθωριακός οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς και έχει ως πρότυπο τη Βολιβία και τον “λιτό βίο” του πρωθυπουργού της Έβο Μοράλες», υπενθυμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και παραθέτει μια φωτογραφία της νέας κατοικίας του Έβο Μοράλες, αξίας - όπως τονίζει - 34 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου «να καταλάβουν οι πολίτες το νέο ιδανικό μοντέλο του κ. Τσίπρα για την Ελλάδα».

Η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει ότι «ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών» και προσθέτει πως «κάτι ξέρουν οι κύριοι Τσίπρας και Μοράλες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση».

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «το μόνο που λείπει για να συμπληρώσει την τόσο ωραία αυτή θεωρία, είναι μια φωτογραφία από το ρετιρέ του ουρανοξύστη του Βολιβιανού πρωθυπουργού, στην οποία ο κ. Τσίπρας θα απολαμβάνει με τον κ. Μοράλες τα πούρα που του έμαθε ο κ. Καμμένος. Αβάνας φυσικά».

Η φωτογραφία του Προεδρικού Μεγάρου που έφτιαξε ο Μοράλες με κόστος 34 εκατ δολάρια: