ΝΔ: Να μη συναινέσει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ

ΝΔ: Να μη συναινέσει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ

Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζει η ΝΔ για τη σημερινή απόφαση της Αλβανίας να δεσμεύσει περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας, καλώντας την παράλληλα να μην συναινέσει στη συνέχιση της ενταξιακής πορείας των Τιράνων στην ΕΕ.

Ειδικότερα με ανακοίνωσή τους ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνει ότι αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιούσε εγκαίρως για τη στάση της κυβέρνησης Ράμα απέναντι στην ελληνική μειονότητα, ωστόσο η ελληνική η κυβέρνηση είτε δεν άκουγε είτε υποβάθμιζε τις εξελίξεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Γ. Κουμουτσάκος τονίζει τα εξής:
?
«Η συμπεριφορά των Τιράνων έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία,  έστελνε, εδώ και καιρό, το μήνυμα ότι ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε στη σημερινή απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης Ράμα.

Εμείς επισημαίναμε και προειδοποιούσαμε εγκαίρως. Η Κυβέρνηση είτε δεν άκουγε είτε υποβάθμιζε τις εξελίξεις.

Η δήμευση των ελληνικών περιουσιών στη Χειμάρρα αποτελεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, που πλήττει τόσο τις ελληνοαλβανικές σχέσεις όσο και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.  

Το καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας από την αυθαιρεσία του Αλβανικού Κράτους, επιβάλλει την άρνηση της Ελλάδας να συναινέσει στη συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ».