ΝΔ: Μύθοι και πραγματικότητα για τη συνάντηση Γ. Σταθάκη - M. Vestager

ΝΔ: Μύθοι και πραγματικότητα για τη συνάντηση Γ. Σταθάκη - M. Vestager

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής Β' Αθηνών, κυρία Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, σχετικά με τη συνάντηση στις Βρυξέλλες του Υπουργού Οικονομίας, κ. Γιώργου Σταθάκη με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, κυρία Margrethe Vestager, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η μυθοπλασία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να διαψεύδεται από την πραγματικότητα.

 Ο πρώτος μύθος με τίτλο “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” κατέρρευσε παταγωδώς γιατί στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο σε ψέματα.

Ο επόμενος μύθος με τίτλο ''Παράλληλο Πρόγραμμα”, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, είναι συνέχεια της προπαγάνδας και του λαϊκισμού της Κυβέρνησης.

Η πραγματικότητα έδειξε ότι το μόνο “πρόγραμμα” της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι το “Πρόγραμμα Άλωσης του Κράτους” και αυτό υλοποιείται μεθοδικά, ταχύτατα και αδίστακτα.

Το πραγματικό “πρόγραμμα”  περιλαμβάνει τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με “ημέτερους, συγγενείς, φίλους και κομματικά στελέχη”, την επίσπευση των κρίσεων στα Σώματα Ασφαλείας, στη Δικαιοσύνη και στο Στράτευμα, το νομοσχέδιο - παρωδία για την από-κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και βεβαίως την ολομέτωπη επίθεση στις Ανεξάρτητες Αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Ε.Σ.Ρ. και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τη στιγμή που η αξιοπιστία της Ελλάδας βρίσκεται στο ναδίρ, εξαιτίας των ιδεοληπτικών και επικίνδυνων χειρισμών της μοιραίας Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Τη στιγμή που συνεχίζονται τα capital controls και η οικονομία καταρρέει.

Τη στιγμή που η χώρα παλεύει απομονωμένη να αντιμετωπίσει το οξύτατο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, ο Υπουργός Οικονομίας καλείται να “απολογηθεί” στην αρμόδια Επίτροπο κυρία Vestager, για τις εξόφθαλμα φωτογραφικές διατάξεις σχετικά με τη σύνθεση και λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Διατάξεις που “καρατομούν” τους μη αρεστούς στο “καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ΄΄ και καθιστούν πειθαρχικό αδίκημα την ανυπακοή στον Υπουργό.

Μετά τους συνεχείς, προπαγανδιστικούς μύθους του προς τη Βουλή και τον Ελληνικό λαό, ο κ. Σταθάκης οφείλει να διευκρινίσει τι ακριβώς σκοπεύει να πει στους Ευρωπαίους εταίρους, τώρα που όλοι πλέον ξέρουν την πραγματικότητα».

Η απάντηση του υπουργείου

Ο νέος νόμος που θέσπισε η κυβέρνηση αναφορικά με τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης και την υπηρεσιακή εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει εφαρμογή σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το απόγευμα, απαντώντας σε πρωινή δήλωση της συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτού Α'' Αθηνών Όλγας Κεφαλογιάννη και της υπεύθυνης του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτού Β'' Αθηνών ''Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, σχετικά με τη συνάντηση στις Βρυξέλλες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, με την Επίτροπο Ανταγωνισμού Μάργκρετ Βέσταγκερ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου: "Η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποσκοπεί στη θωράκιση της ανεξαρτησίας της, με σεβασμό στη νομολογία και πρακτική των ευρωπαϊκών οργάνων. Η τροποποίηση του ν. 3959/2011 διαμορφώθηκε με αποκλειστικό κριτήριο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της ως ανεξάρτητη αρχή και τη συμπλήρωση των νομικών κενών.

Είναι πρόκληση, επομένως, η Νέα Δημοκρατία να αναφέρεται σε διορισμούς «συγγενών και φίλων», ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στην καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της συγγένειας ή της συζυγικής σχέσης με μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Επιπλέον, είναι τουλάχιστον αντιφατικό να γίνεται λόγος για διορισμούς αρεστών, όταν, μόλις τον Νοέμβριο, η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το διορισμό των δύο νέων εισηγητών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από πρόταση του νυν υπουργού Οικονομίας.

Αυτή η διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων δείχνει ότι η αντιπολίτευση δεν έχει ουσιαστικά επιχειρήματα κατά της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης. Το ίδιο ισχύει και για το νέο νόμο που θέσπισε η κυβέρνηση αναφορικά με τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης και την υπηρεσιακή εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων και ο οποίος θα έχει εφαρμογή σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές.

Θα περιμέναμε, λοιπόν, περισσότερη αυτοκριτική και λιγότερα επικοινωνιακά τεχνάσματα από ένα κόμμα που συνέδεσε το όνομά του με τις αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων, με υπουργικές αποφάσεις, στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης τον Δεκέμβριο του 2014".