ΝΔ: Μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού - Ομολογούν αυτοδυναμία

ΝΔ: Μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού - Ομολογούν αυτοδυναμία

Ως «μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού» χαρακτηρίζει η Ν.Δ. τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσουν την ίδια τους την πρόταση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αφού καταψηφίσουν θα πάνε για... γκαζόζες» αναφέρουν πηγές της Πειραιώς.

«Η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού», σχολίασαν πηγές της Πειραιώς, που εκτιμούν ότι ο πανικός στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πλέον εμφανής.

«Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία» αναφέρουν οι ίδιες πηγές σημειώνοντας ότι πλέον ο ευτελισμός του κοινοβουλίου και της ίδιας της διαδικασίας της αναθεώρησης του Συντάγματος λαμβάνει νέες διαστάσεις μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου.

Όπως ανέφεραν σκωπτικά στην αξιωματική αντιπολίτευση, «για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες...».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «μας εξαναγκάζουν να κάνουμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν αλλιώς ως μη συμβατά» προαναγγέλλοντας αποχή ή καταψήφιση της πρότασης την οποία ο ΣΎΡΙΖΑ έχει καταθέσει στα πλαίσια της αναθεώρησης από βουλευτές του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ