ΝΔ: Κατέρρευσε πλήρως η κυβερνητική μυθοπλασία για ελλείμματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

ΝΔ: Κατέρρευσε πλήρως η κυβερνητική μυθοπλασία για ελλείμματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Για πλήρη κατάρρευση «της κυβερνητικής μυθοπλασίας» κάνει λόγο η Ν.Δ. σχετικά με την υπόθεση των ελλειμμάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει κάνει σημαία στην προσπάθεια να εμφανιστούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως εμπλεκόμενα σε δήθεν σκάνδαλα.

Οι διαπιστώσεις των ορκωτών λογιστών κάνουν λόγο για λογιστική διαφορά 87 εκατ. ευρώ έναντι του ελλείμματος ύψους 230 εκατ. ευρώ που αρχικά είχε αναφέρει ο κ. Πολάκης και το οποίο εν συνεχεία είχε κατεβάσει στα 140 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό πως οι ορκωτοί λογιστές δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ομιλήσουν για ύπαρξη ελλείμματος.

Οι νέες εξελίξεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ν.Δ.. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία κατέρρευσε πλήρως η κυβερνητική μυθοπλασία για την ύπαρξη ελλειμμάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ» και προσθέτει πως «Η πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε μετά την καταγγελία του κ. Πολάκη για έλλειμμα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ -τα οποία θυμίζουμε ότι σε πέντε λεπτά μετέτρεψε σε 140 εκατομμύρια- έγιναν, σύμφωνα με το πόρισμα, λογιστική διαφορά 87 εκατ. ευρώ»

«σήμερα» συνεχίζει η ανακοίνωση «οι πραγματογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν διαπιστώσει κανένα έλλειμμα, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων».

Εντύπωση πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ η Ν.Δ. ζήτησε συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη και για τα 87 εκατ. ευρώ που αναφέρονται ως λογιστική διαφορά μέσω των δαπανών ειδικού σκοπού η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη Βουλή απέρριψε το σχετικό αίτημα.

Συγκεκριμένα η Ν.Δ. σημειώνει πως ζήτησε «από τον Πρόεδρο της Επιτροπής συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για τα 87 εκατ. ευρώ των “δαπανών ειδικού σκοπού”, τα οποία αποδεικνύονται από τις τραπεζικές κινήσεις προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η λογιστική διαφορά, φυσικά η πλειοψηφία αρνήθηκε».

Και καταλήγει αναφέροντας πως «Ακόμη ένας συριζαϊκός θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακας».