ΝΔ: Κατέρρευσε η προπαγάνδα της κυβέρνησης για το Μάτι

ΝΔ: Κατέρρευσε η προπαγάνδα της κυβέρνησης για το Μάτι

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το πόρισμα της εισαγγελίας για την τραγωδία στο Μάτι, το οποίο, όπως τόνισε, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνει την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού στο χειρισμό της φονικής πυρκαγιάς την 23η Ιουλίου. Ταυτόχρονα, δίνει τη δημοσιότητα βίντεο με τις δηλώσεις παραγόντων κυβερνητικών και άλλων, που αναδεικνύει στην προσπάθεια απόκρυψης των ευθυνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πειραιώς, το πόρισμα δικαιώνει τους ειδικούς που υποστήριξαν ότι αν ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει στοιχειωδώς, ο χρόνος επαρκούσε για να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

«Mετά τη δημοσίευση του εισαγγελικού πορίσματος, όλη αυτή η προπαγάνδα έχει καταρρεύσει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Γι' αυτό και θα έχει ενδιαφέρον αν ο λαλίστατος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα αποτολμήσει να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει ποιος ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της επαίσχυντης απόπειρας παραπλάνησης των πολιτών στην οποία πρωταγωνίστησε», τονίζει η ΝΔ και την ίδια ώρα καταθέτει ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο θέτοντας το εξής ερώτημα:

«Θα ζητήσετε τουλάχιστον συγνώμη για το ότι προσπαθήσατε να κρύψετε τις ευθύνες σας πίσω από τις δήθεν εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από το πόρισμα της Εισαγγελικής Αρχής;2. Θα ζητήσετε τουλάχιστον συγνώμη για το ότι προσπαθήσατε να κρύψετε τις ευθύνες σας πίσω από τις δήθεν εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από το πόρισμα της Εισαγγελικής Αρχής;»

Αναλυτικά, η ΝΔ στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«1. Επιβεβαιώνει ότι κ. Τσίπρας έστησε μια σύσκεψη-επικοινωνιακό σόου σε ζωντανή αναμετάδοση, την ημέρα της τραγωδίας, ενώ ήδη ήξερε για την ύπαρξη νεκρών.

2. Επιβεβαιώνει επίσης ότι η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη συνέντευξη Τύπου που διηύθυνε ο κ. Τζανακόπουλος, παρουσιάζοντας μέχρι και δορυφορικά ευρήματα για να υποστηρίξει ότι η εθνική τραγωδία στο Μάτι ήταν, δήθεν, αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού.

3. Δικαιώνει τους ειδικούς που υποστήριξαν ότι αν ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει στοιχειωδώς, ο χρόνος επαρκούσε για να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, απλώς και μόνο με απλή ενημέρωση των κατοίκων του Ματιού για την πυρκαγιά.

4. Διαψεύδει ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η… κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν.

Το βίντεο που δημοσιοποιεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει το χρονικό των προσπαθειών παραπλάνησης των πολιτών που είχε θέσει τότε σε εφαρμογή η κυβέρνηση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες της. 
 
Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, δεκαεπτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσανερώτηση προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να εξηγήσει γιατί στη συνέντευξη τύπου που διηύθυνε στις 26 Ιουλίου 2018, τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες επιχείρησαν να παρουσιάσουν την εθνική τραγωδία στο Μάτι ως αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού με “πειστήρια”  ακόμη και δήθεν δορυφορικά ευρήματα του Διαστημικού Οργανισμού του Νίκου Παππά. 
 
Mετά τη δημοσίευση του εισαγγελικού πορίσματος, όλη αυτή η προπαγάνδα έχει καταρρεύσει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Γι' αυτό και θα έχει ενδιαφέρον αν ο λαλίστατος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα αποτολμήσει να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει ποιος ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της επαίσχυντης απόπειρας παραπλάνησης των πολιτών στην οποία πρωταγωνίστησε».

Το βίντεο με τις δηλώσεις κυβερνητικών και άλλων στελεχών:

Παράλληλα, δίνει στη δημοσιότητα ερώτηση βουλευτών της που έχει καταθέσει προς τον υπουργό Επικράτειας και κυβερνητικό εκπρόσωπο με την οποία τον καλεί να απαντήσει αν η κυβέρνηση θα ζητήσει συγγνώμη για τη προσπάθεια απόκρυψης των ευθυνών της αποκαλούμενη, μάλιστα, δήθεν εγκληματικές ενέργειες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

«Το βράδυ της εξελισσόμενης εθνικής τραγωδίας στο Μάτι την 23η Ιουλίου του 2018, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε τη σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών και των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων, σε τηλεοπτικό σόου.

Αντί για τον επιχειρησιακό συντονισμό των δυνάμεων που συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς προέβη σε επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος σε μια τόσο τραγική στιγμή. Και όλα αυτά τη στιγμή που γνώριζε ότι υπήρχαν ήδη θύματα, αναδεικνύοντας τον πρωτοφανή πολιτικό κυνισμό που χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα και τα κυβερνητικά στελέχη, εξοργίζοντας όλους τους Έλληνες.

Λίγες ημέρες αργότερα, την 26η Ιουλίου 2018, οργανώσατε, με εντολή του Πρωθυπουργού, έκτακτη συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μαζί με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα και τους υπηρετούντες εκείνη την περίοδο αρχηγούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ. Παρών επίσης στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Υπουργός κ. Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, ο Πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να διαβιβαστεί ο σχετικός φάκελος με τα στοιχεία για την τραγωδία στο Μάτι και τις αιτίες που την προκάλεσαν στις δικαστικές αρχές.

Στη συνέντευξη αυτή, σε ζωντανή μετάδοση, ο ελληνικός λαός παρακολούθησε την προσπάθεια του κ. Τόσκα και των δύο αρχηγών να δικαιολογήσουν την τραγωδία στο Μάτι ως μια αναπόφευκτη κατάληξη συνδυασμού εγκληματικών ενεργειών, δηλαδή εμπρησμών, και ακραίων καιρικών φαινομένων. Επίσης, όλοι ισχυρίστηκαν ότι είναι ευχαριστημένοι από όσα έπραξαν και ότι δεν διαπιστώνουν καμία λανθασμένη ενέργειά τους. Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΨΗΠΤΕ, κ. Γιώργος Ματζούρης, ανέλυσε και τα δήθεν δορυφορικά ευρήματα που είχε στη διάθεση του ο Διαστημικός Οργανισμός για να ενισχύσει τις αιτιάσεις περί δήθεν εγκληματικών ενεργειών.

Λίγες ημέρες αργότερα, όπως είναι γνωστό, και αφού προηγήθηκε η παραίτηση, του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαου Τόσκα, απομακρύνθηκαν και οι “αλάνθαστοι” αρχηγοί της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που πρωταγωνίστησαν σε αυτήν τη συνέντευξη φιάσκο.

Χθες, δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα της εισαγγελικής αρχής για την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Σύμφωνα με αυτό ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος και συμμετεχόντων στη συνέντευξη τύπου που οργανώσατε και διευθύνατε και αποδείχθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι εκείνη την ημέρα επιχειρήθηκε από την Κυβέρνηση μια προσπάθεια συγκάλυψης για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία και στρέβλωσης των στοιχείων της με σκοπό την παραπληροφόρηση του λαού, την απόκρυψη των ευθυνών κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων αλλά και στελεχών του κρατικού μηχανισμού».