ΝΔ: Κατά 45% αυξήθηκαν τα χρέη των πολιτών στην εφορία την τετραετία Τσίπρα

ΝΔ: Κατά 45% αυξήθηκαν τα χρέη των πολιτών στην εφορία την τετραετία Τσίπρα

Την επισήμανση πως η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, έκανε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τονίζοντας πως «αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι, εκτός από τον πρωθυπουργό».

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της ΑΑΔΕ, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε πως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. «Στην περίοδο διακυβέρνησής του οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών στην εφορία αυξήθηκαν κατά 45%, ενώ μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο οι απλήρωτοι φόροι ξεπέρασαν το μισό δισ. ευρώ», τόνισε.

Ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε πως τα στοιχεία της ΑΑΔΕ αποδεικνύουν ότι το Σεπτέμβριο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους, που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος, συνολικού ύψους 513 εκ. ευρώ. «Μέσα σε ένα μήνα  προστέθηκαν 510.000 πολίτες σε αυτούς που έχουν οφειλές προς την Εφορία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στο ασύλληπτο νούμερο των 4,3 εκ. πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη». είπε χαρακτηριστικά.
 
«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει στους πολίτες πέρα από φόρους, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς», ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος για να καταλήξει: «Η Νέα Δημοκρατία έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη μείωση των φόρων και των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών. Μείωση των φόρων για όλους, ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους».