ΝΔ: «Σε πανικό το Μέγαρο Μαξίμου»

ΝΔ: «Σε πανικό το Μέγαρο Μαξίμου»

Του Απόστολου Χονδρόπουλου

Στον απόηχο της χθεσινής προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή συνεχίζεται ο πόλεμος διαρροών και ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να μιλά για «πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου».

Με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τετάρτης το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «σπουδή των συνεργατών του κ. Τσίπρα να διαρρέουν αγωνιωδώς από χθες non paper κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας» και υπογράμμισε ότι αυτό «δείχνει ξεκάθαρα τον πανικό και τη “γύμνια” του Πρωθυπουργού μετά τη χθεσινή του συντριβή». «Ως Νέα Δημοκρατία δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Οι πολίτες έχουν, πλέον, βγάλει τα συμπεράσματά τους», πρόσθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Στη ΝΔ εμφανίζονται πάντως ενοχλημένοι από την επαναλαμβανόμενη, όπως επισημαίνουν, πρακτική των διαρροών εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία είχε προκαλέσει για πρώτη φορά την έντονη αντίδραση, αλλά και τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαρκούσης τότε της συζήτησης των δύο ανδρών είχαν υπάρξει διαρροές από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου για υποτιθέμενες φράσεις του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μητσοτάκη, τις οποίες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά σε σχέση τόσο με το περιεχόμενο, όσο και με το ύφος. Παράγοντες της ΝΔ είχαν υπογραμμίσει μάλιστα πως η συγκεκριμένη πρακτική διαρροών «υποσκάπτει το μήνυμα αναβάθμισης του δημόσιου διαλόγου» που δήλωνε ότι έχει σαν πρόθεση ο Πρωθυπουργός και είχαν μιλήσει, μεταξύ άλλων, και για πρακτική που είναι «θεσμικά προβληματική».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στην Βουλή και συγκεκριμένα αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών και πριν ακόμη ξεκινήσουν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών, υπήρξαν και πάλι διαρροές εκ μέρους της κυβέρνησης με τις οποίες ασκούνταν κριτική σε όσα είχε πει νωρίτερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με στόχο να στηριχθεί η άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης «έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στην Βουλή ως αρχηγός κόμματος». Η απάντηση κύκλων της ΝΔ υπήρξε άμεση: «Αφού ο Πρωθυπουργός δεν αισθάνεται άνετα στην αίθουσα της Βουλής με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιλέγει ξανά να μιλήσει με διαρροές και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσουν οι δευτερολογίες. Όσοι είδαν κατάλαβαν! Άλλωστε το κατά συρροή ψέμα δεν μπορεί να νικήσει την αλήθεια».