Την παραίτηση Παππά ζητά η ΝΔ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τη Βενεζουέλα

Την παραίτηση Παππά ζητά η ΝΔ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τη Βενεζουέλα

Σφοδρή επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Νίκο Παππά εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" για τα έργα και τις ημέρες του υπουργού του στην Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο την παραίτηση του κ. Παππά τονίζοντας πως σε μια κανονική χώρα θα είχε ήδη παραιτηθεί ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζουν πως είναι πολιτικά έκθετος καθώς σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται όχι μόνο γνώριζε για το ταξίδι αλλά το διευκόλυνε λόγω των καλών σχέσεων που είχε με την κυβέρνηση του Μαδούρο.       

Οι αποκαλύψεις, όπως καταγγέλλει η ΝΔ  είναι συγκλονιστικές, ο κ. Παππάς έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί, αλλά στην Κυβέρνηση, όμως, της “πρώτης φορά αλά Βενεζουέλα Αριστεράς”, ο κ. Τσίπρας αντί να πράξει το αυτονόητο, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον Υπουργό του δίνοντάς του περισσότερες αρμοδιότητες.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται:

«Ο κ. Τσίπρας είναι απόλυτα έκθετος, μετά και τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, που τον εμφανίζουν ότι, όχι μόνο γνώριζε για το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013, αλλά και ότι ήταν ο ίδιος που το διευκόλυνε εξαιτίας των καλών σχέσεων του με την Κυβέρνηση του κ. Μαδούρο.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύει η εφημερίδα από το “μυστικό” ταξίδι του ειδικού στις offshore κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά, διαψεύδουν πανηγυρικά τον αποτυχημένο Yπουργό – καναλάρχη, που αρχικά είχε ισχυριστεί ότι βρέθηκαν στη Βενεζουέλα “για να διερευνήσουν την αγορά αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ”, αλλά και όσα είπε στη συνέχεια περί συζητήσεων που έγιναν για θέματα που σχετίζονται με το πετρέλαιο.

Στις συναντήσεις του “τροχονόμου” συμφερόντων κ. Παππά, στις οποίες συμμετείχαν και στελέχη ελληνικής επιχείρησης αλλά και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Βενεζουέλας, ορισμένοι εκ των οποίων φέρεται να έχουν κατηγορηθεί για υποθέσεις διαφθοράς, βρισκόταν διαρκώς μαζί του ο δικηγόρος των Panama Papers, κ. Αρτεμίου. Γιατί άραγε;

Οι πολίτες ζητούν να μάθουν επιτέλους την αλήθεια.

Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές.

Σε μια κανονική Κυβέρνηση ο κ. Παππάς θα είχε ήδη παραιτηθεί.

Στην Κυβέρνηση, όμως, της “πρώτης φορά αλά Βενεζουέλα Αριστεράς”, ο κ. Τσίπρας αντί να πράξει το αυτονόητο, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον Υπουργό του δίνοντάς του περισσότερες αρμοδιότητες.

Προφανώς, γιατί Τσίπρας – Παππάς είναι ένα και το αυτό.

Μαζί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να απολογηθούν στους Έλληνες για τους τυχοδιωκτισμούς τους».

Λαζαρίδης κατά ΕΡΤ

Στο μεταξύ κριτική στην ΕΡΤ ασκεί μέσω Διαδικτύου ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μ. Λαζαρίδης για το το χειρισμό τους στις νέες αποκαλύψεις σχετικά με το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα.

"Η #ert των κ. Ταγματάρχη - Ταλαμάγκα δεν θεωρεί είδηση τις φωτό @nikospappas16-@ARTEMIOUAPLAW στη Βενεζουέλα. Αντικειμενικότητα! @etyposgr", σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.