ΝΔ: Ικανοποίηση για την υιοθέτηση των θέσεών της στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας

ΝΔ: Ικανοποίηση για την υιοθέτηση των θέσεών της στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας

Την ικανοποίησή της για την «την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας» εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας το κοινό ανακοινωθέν που παρουσίασαν ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι πρόκειται για «πρωτοβουλίες τις οποίες είχε λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας», εξηγώντας ότι την υλοποίησή τους «είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγοντας, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι «στο πλαίσιο αυτό, εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία» αλλά και «να μην εξαντληθεί σε μια κατ' επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος».