ΝΔ: Η κυβέρνηση μειώνει τις ποινές - Ευνοεί Χρυσή Αυγή και κουκουλοφόρους

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 19:14
-A +A
ΝΔ: Η κυβέρνηση μειώνει τις ποινές - Ευνοεί Χρυσή Αυγή και κουκουλοφόρους

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι προτεινόμενες ρυθμίσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα που προβλέπουν μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ, οι οποίες, όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ευνοούν «ευθέως τη Χρυσή Αυγή, τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους». Παράλληλα υπενθυμίζει τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί την τελευταία τετραετία στη δίκη της Χρυσής Αυγής και καλεί την κυβέρνηση να μη φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή.

Ειδικότερα, σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τις διατάξεις του νομοσχεδίου που έχει δώσει προς διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης και το οποίο προβλέπει μειώσεις ποινών καθώς και μετατροπές κακουργημάτων σε πλημμελήματα, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα αφού δείχνει εύνοια τόσο σε υποθέσεις όπως αυτή που αφορά την εν εξελίξει δίκη της Χρυσής Αυγής όσο και σχετικά με την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων.

«Το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει απαράδεκτες μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδεις διατάξεις»

Διατάξεις που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ευνοούν ευθέως τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν καθημερινά ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έχοντας μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε παρασκευαστήρια μολότοφ».

Στο σημείο αυτό σημειώνει ότι «η εύνοια της κυβέρνησης προς τη Χρυσή Αυγή δεν είναι καινούργια, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια καθυστερεί τη δίκη της με φαιδρά προσχήματα».

Η ΝΔ αναφέρεται και στο θέμα της μετατροπής σε πλημμέλημα του κακουργήματος που αφορά στην κατοχή και κατασκευή μολότοφ και την μείωση των προβλεπόμενων ποινών σε τρία χρόνια από έως και 20 που προβλέπονται σήμερα.

«Δεν είναι καινούργια η ανοχή της στους κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια εξευτελίζοντας την έννοια του ασύλου» σημειώνει αναφερόμενη στην κυβέρνηση και τις προβλεπόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και καταλήγει: «Ως εδώ. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και να μην τις καταθέσει καν στη Βουλή».

Διαβάστε ακόμα:

- ΚΕΕΡΦΑ: Δώρο στη Χρυσή Αυγή η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα