ΝΔ: Η κυβέρνηση «κατασκευάζει τον μύθο της πτώσης της»

ΝΔ: Η κυβέρνηση «κατασκευάζει τον μύθο της πτώσης της»

Ανεβαίνουν διαρκώς οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ στρατηγική έντασης. 

Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ η κυβέρνηση έχει στρατηγική έντασης για να περισώσει ότι μπορεί από τη «βυθιζόμενη εξουσία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» και «μπορεί να φτάσουν τα πράγματα σε "παροξυσμό εντασης"», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι κύκλοι της ΝΔ αποδίδουν τη στρατηγική αυτή, που όπως λένε «μπορεί να οδηγήσει παντού», σε δύο λόγους: «Να ανακόψουν ότι μπορούν από τη φθορά, αλλά κυρίως για να κατασκευαστεί ο μύθος της πτώσης μήπως και συντηρηθούν πολιτικά την επόμενη ημέρα».

Σε ανακοίνωσή της εξάλλου η ΝΔ το απόγευμα της Πέμπτης, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Borjans, καταγγέλλει ότι «τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ«. Και προσθέτει:

«Ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός γαντζώνεται με πανικό σε μία παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή ανίκανος να δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Μόνο που δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη: "Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015".

Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό...»

Απ. Χονδρόπουλος