ΝΔ: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και προσπαθεί να διασωθεί

ΝΔ: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και προσπαθεί να διασωθεί

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις αντικαταστάσεις των ηγεσιών στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική. Βρίσκεται σε αποδρομή και προσπαθεί να διασωθεί, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση που διακρίνει την ταραχή του πρωθυπουργού.

Η μετάθεση των ευθυνών μόνο στις φυσικές ηγεσίες των σωμάτων ασφαλείας και η μοναδική παραίτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, δεν επαρκούν για τη Νέα Δημοκρατία η οποία επισημαίνει ότι «οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, η απομάκρυνση των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής χαρακτηρίζεται ως «προσπάθεια του πρωθυπουργού να διασωθεί» και δείγμα της «ταραχής» που έχει καταλάβει τον ίδιο και την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι παρόλες τις επιχειρούμενες, «μέσα στην ταραχή του» προσπάθειες, «οι Έλληνες ξέρουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή».

Μάλιστα θεωρεί ότι στην επιδίωξη του να διασωθεί προωθεί σε νευραλγικές θέσεις της κρατικής μηχανής ανθρώπους με κομματικά κριτήρια. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «φεύγοντας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του ανθρώπους, επιλέγοντας με κομματικά κριτήρια την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας».