Ευ. Τσακαλώτος: Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 οι παλαιοί συνταξιούχοι δεν θα βρίσκονται πια εδώ...

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, 14:27
-A +A
Ευ. Τσακαλώτος: Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 οι παλαιοί συνταξιούχοι δεν θα βρίσκονται πια εδώ...

Η κυνική αναφορά του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου στους παλαιούς συνταξιούχους που τα επόμενα χρόνια «δεν θα βρίσκονται πια εδώ», ήρθε να προστεθεί στη σχετική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, προκαλώντας νέες έντονες αντιδράσεις. Με μια σκληρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους θεσμούς να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων υποστηρίζοντας ανοιχτά πως «αφορούν μελλοθάνατους».

«Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. 

«Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι “δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος”», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, παραθέτοντας το σχετικό βίντεο από την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου.  

«Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα