ΝΔ: Η Ελλάδα δε θα γίνει Βενεζουέλα

ΝΔ: Η Ελλάδα δε θα γίνει Βενεζουέλα

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν κρύβουν τη μεγάλη τους ανησυχία στην ΝΔ για την κατάσταση στην οικονομία όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες.

Στελέχη της Πειραιώς σημειώνουν ότι η χώρα μας, σε αντίθεση με όλες τις χώρες που πέρασαν οικονομική κρίση είναι η μόνη που παραμένει εκτός αγορών, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι όλες οι χώρες που βγήκαν από προγράμματα, όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία είχαν τους πρώτους μήνες μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη στην οικονομία τους που αποτυπώθηκε και στα χρηματιστήριά τους, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει το τελευταίο δίμηνο στην Ελλάδα λένε στην ΝΔ και θεωρούν ότι μία σοβαρή αιτία είναι και το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση.

Πριν από λίγο μάλιστα συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη τόνιζε πως «αν κάποιος θέλει να κάνει μια ψυχρή αποτίμηση των οικονομικών δεικτών, τίποτα δεν προμηνύει ότι θα αποκατασταθεί σύντομα η αξιοπιστία της χώρας παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα» και μάλιστα ως κυρίαρχη αιτία θεωρούσε τις λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης που κρατά καθηλωμένη την ελληνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό με ένα απόσπασμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 15 Σεπτεμβρίου σχολιάζουν στη Νέα Δημοκρατία την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία.
Συγκεκριμένα από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραθέτουν το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη:

«Ο κ. Τσίπρας πρακτικά παραδίδει μια χώρα η οποία βρίσκεται εκτός αγορών, με το κόστος δανεισμού του ελληνικού κράτους να ξεπερνά κατά πολύ το 4%. Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος: ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να φτάσει στο σημείο η πατρίδα μας να ικετεύσει για ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μειώσω το κόστος δανεισμού της Ελλάδος για να μπορούμε να δανειζόμαστε επιτέλους, όπως όλες οι κανονικές χώρες. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή. Και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης μέσα από ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι το κλειδί για να μας εμπιστευθούν και πάλι οι επενδυτές. Στο λαϊκισμό, την ιδεοληψία και την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης θα αντιπαραβάλουμε τη συνέπεια, την αποτελεσματικότητα και τη σοβαρότητα. Εμπιστοσύνη είναι η λέξη κλειδί».