ΝΔ: Η ανομία είναι πια κανόνας και η κυβέρνηση στέκεται απλός θεατής

ΝΔ: Η ανομία είναι πια κανόνας και η κυβέρνηση στέκεται απλός θεατής

Ενδεικτικά της αδυναμίας του κράτους να επιβάλλει την τάξη ακόμη και εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων είναι τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στις ελληνικές φυλακές, υποστηρίζει ο Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή και το χθεσινό νέο περιστατικό βασανισμού

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως η δημόσια ασφάλεια είναι σε αποσύνθεση, η ανομία είναι πια ο κανόνας και δυστυχώς, η κυβέρνηση στέκεται απλός θεατής των θλιβερών αυτών γεγονότων.

Αναλυτικά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη μαφία των φυλακών και τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας είναι ενδεικτικά της αδυναμίας του κράτους να επιβάλλει την τάξη ακόμη και εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων. Χθες, είχαμε ακόμα ένα περιστατικό άγριου βασανισμού. Η δημόσια ασφάλεια είναι σε αποσύνθεση, η ανομία είναι πια ο κανόνας και οι ποινικοί κάνουν ό,τι θέλουν. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση στέκεται απλός θεατής των θλιβερών αυτών γεγονότων.

Το ερώτημα που τίθεται από τους πολίτες είναι εύλογο: αν αυτά συμβαίνουν μέσα στις φυλακές, τι συμβαίνει έξω από αυτές;».