ΝΔ: Η ανοχή στη βία και την ανομία οδηγεί τη χώρα στο απροχώρητο

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης για την επίθεση κατά του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου το πρωί έξω από το σπίτι του ζητά η Νέα Δημοκρατία, καλώντας την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η απαράδεκτη ανοχή της στη βία και την ανομία έχει οδηγήσει την κατάσταση της χώρας στο απροχώρητο. 

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στόχος είναι ο εκφοβισμός της Δικαιοσύνης και ειδικά εκείνων των δικαστών που δεν είναι αρεστοί στους εμπνευστές της. 

Αναλυτικά, ο κ. Κυρανάκης σημειώνει: «Η τρομοκρατική επίθεση κατά του εισαγγελέα κ. Ντογιάκου έχει ως προφανή στόχο τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και ειδικά εκείνων των δικαστών που δεν είναι αρεστοί στους εμπνευστές της.

Οι Έλληνες δικαστές δεν τρομοκρατούνται.

Καλούμε την Κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η απαράδεκτη ανοχή της στη βία και την ανομία έχει οδηγήσει την κατάσταση της χώρας στο απροχώρητο».

Σημειώνεται πως η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανομία στη χώρα, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών και αστυνομικών. 

Εχθές, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ ο Ρουβίκωνας συνεχίζει τη δράση του με αποκορύφωμα τον έλεγχο ταυτοτήτων σε αστυνομικούς. 

«Και ο πιο δύσπιστος συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου, ενώ σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σύλληψη», δήλωσε εχθές ο κ. Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίθεση στην ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ τόνισε πως τα έκτροπα έχουν ηθικό αυτουργό, «και αυτός δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που συστηματικά εδώ και μια σχεδόν τετραετία παραδίδει τη χώρα στην ανομία».