ΝΔ: Η άγρια υπερφορολόγηση πλήττει και τον τουρισμό

ΝΔ: Η άγρια υπερφορολόγηση πλήττει και τον τουρισμό

«Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας οι εισπράξεις από τον τουρισμό για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 μειώθηκαν κατά 7,9%, παρά την αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας», επισημαίνουν η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Φωτεινή Αραμπατζή.

Όπως τονίζουν οι βουλεύτριες της ΝΔ, «εδώ και καιρό προειδοποιούμε ότι ο τουρισμός έχει πληγεί από την άγρια υπερφορολόγηση, τον υπερδιπλασιασμό του Φ.Π.Α. στη διαμονή από το 6,5% στο 13%, την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13% στο 24%, από τους έμμεσους φόρους σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες», ενώ επισημαίνουν ότι «δυστυχώς, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι πλέον ορατά».

«Ο τουρισμός μπήκε στον αυτόματο πιλότο και η Κυβέρνηση είχε ακόμα μια αυταπάτη», συνεχίζουν, «ότι τα θετικά αποτελέσματα έρχονται εύκολα, ως δια μαγείας ή από κεκτημένη ταχύτητα. Χωρίς συγκεκριμένη στόχευση για το τουριστικό προϊόν της χώρας, χωρίς σκληρή και συστηματική δουλειά».

Καταλήγοντας επισημαίνουν ότι «η ανάγκη για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο μακροχρόνιας ανάπτυξης του τουρισμού, που θα πιστεύει στην καθοριστική συμβολή του κλάδου στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική», ενώ τονίζουν ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέδειξε ότι και δεν θέλει και δεν μπορεί».