ΝΔ: Γιατί συνεχίζει να σιωπά η κυβέρνηση για το «σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη»

ΝΔ: Γιατί συνεχίζει να σιωπά η κυβέρνηση για το «σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη»

Για «σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη» έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας ότι «εβδομάδες τώρα και ενώ νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση σιωπά και αναβάλλει τις απαντήσεις».

Η κ. Σπυράκη διερωτήθηκε εάν ισχύει ή δεν ισχύει αυτό που είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠ κ. Κιτσάκος ότι είχε ενημερώσει για την εκτόξευση του χρέους προς την επιχείρηση φυσικού αερίου επτά υπουργούς. Επίσης, ρώτησε εάν ισχύει το σενάριο μεταβίβασης ακινήτων 9 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας έναντι 90 εκατομμυρίων για τα χρέη προς την ΔΕΠΑ.

«Ισχύει ή όχι ότι ενώ ενημέρωνε τους αρμόδιους Υπουργούς, σε εβδομαδιαία βάση, του έγινε σύσταση "να κάνει λίγη υπομονή";» ανέφερε η κ. Σπυράκη και διατύπωσε επίσης το ερώτημα αν ισχύει ή όχι ότι «άλλες εταιρείες του κ. Λαυρεντιάδη, εταιρείες φαντάσματα, επιχείρησαν να πάρουν τον έλεγχο των λιπασμάτων, επίσης συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου η ΔΕΠΑ να συνεχίσει να δίνει απρόσκοπτα φυσικό αέριο στα λιπάσματα;»

Η κ. Σπυράκη ανέφερε επιπλέον πως εναντίον του κ. Κιτσάκου έχει ασκηθεί ήδη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, τονίζοντας πως ο ίδιος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλεί τους Υπουργούς συντρόφους. «Τι ακριβώς ισχύει, λοιπόν, απ' όσα καταγγέλλει;» κατέληξε η κ. Σπυράκη.