ΝΔ για Τουρκία: Το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν παραγράφεται

ΝΔ για Τουρκία: Το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν παραγράφεται

Αδιέξοδη επιλογή χαρακτηρίζει την πρακτική της Τουρκίας να καταγγέλλει αντί να απολογείται ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη νέα προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία κάνει λόγο για «φανταστικούς ισχυρισμούς κατά της ιστορίας».

Μάλιστα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει ότι το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται, ενώ «ενωμένοι οι Έλληνες προβάλλουμε και υπερασπιζόμαστε αυτήν την αλήθεια, που και άλλοι έχουν ήδη αναγνωρίσει».

Αναλυτικά, η δήλωσή του: 

«?Η πρακτική της γείτονος να καταγγέλλει αντί να απολογείται, είναι αδιέξοδη επιλογή γιατί αγνοεί την ιστορία που έχει ήδη αποφανθεί. Το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται.

Ενωμένοι οι Έλληνες προβάλλουμε και υπερασπιζόμαστε αυτήν την αλήθεια, που και άλλοι έχουν ήδη αναγνωρίσει».

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ προχώρησε σε νέα πρόκληση, με αφορμή την επέτειο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, κάνοντας λόγο για «φανταστικούς ισχυρισμούς κατά της ιστορίας» και για «ακραίους κύκλους που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα.

Απαντώντας το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως η Άγκυρα έχει ιστορικό καθήκον να αναγνωρίσει την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και να εγκαταλείψει τον αναθεωρητισμό της ιστορίας.