8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

ΝΔ για την Αντεγκληματική Πολιτική: Κανείς δεν διαθέτει το μονοπώλιο της ευαισθησίας

ΝΔ για την Αντεγκληματική Πολιτική: Κανείς δεν διαθέτει το μονοπώλιο της ευαισθησίας

«Κανείς δεν διαθέτει το μονοπώλιο της ευαισθησίας. Ιδιαίτερα ο χώρος της Αριστεράς που ως κυβέρνηση παρουσίασε ελάχιστα πεπραγμένα στο πεδίο της σωφρονιστικής πολιτικής και μετασωφρονιστικής στήριξης», τόνισε ο Γιώργος Στεργίου, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος για την κοινωνική διάσταση της Αντεγκληματικής Πολτικής. Όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες, οι συνθήκες κράτησης έχουν βελτιωθεί αισθητά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητές τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, πρώην κρατούμενους και εργαζόμενους σε σωφρονιστικά ιδρύματα αναδείχθηκε η κοινωνική διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής για τα καταστήματα κράτησης.

Όπως επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, οι συνθήκες κράτησης έχουν βελτιωθεί αισθητά με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο των κρατουμένων όσο και των υπαλλήλων.

Δράσεις για τους κρατούμενους

Οι εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις που διοργανώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα για τους κρατούμενους σε συνδυασμό με τα προγράμματα επανένταξης δίνουν μια ουσιαστική δεύτερη ευκαιρία στους αποφυλακισμένους.

Μετά την αρχική τοποθέτηση της Σ. Νικολάου, ακολούθησαν τέσσερις βιωματικές ομιλίες από εργαζόμενους στα κοινωνικά προγράμματα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού και στα κοινωνικά προγράμματα του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας καθώς και πρώην κρατουμένων.

Κλίμα ευνομίας

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: «Κανείς δεν διαθέτει το μονοπώλιο της ευαισθησίας. Ιδιαίτερα ο χώρος της Αριστεράς που ως κυβέρνηση παρουσίασε ελάχιστα πεπραγμένα στο πεδίο της σωφρονιστικής πολιτικής και μετασωφρονιστικής στήριξης.

Αντίθετα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού αποκατέστησε ένα κλίμα ευνομίας στις φυλακές, επιδεικνύει ένα αξιοζήλευτο πλέγμα δράσεων για τους κρατούμενους, τους αποφυλακισμένους και φυσικά για τους εργαζομένους στα καταστήματα κράτησης».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη.