ΝΔ για τη συνεισφορά βουλευτών: Κίνηση συμβολική, με ρόλο παραδειγματικό

ΝΔ για τη συνεισφορά βουλευτών: Κίνηση συμβολική, με ρόλο παραδειγματικό

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καλέσει βουλευτές,υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ των αποδοχών τους σε ειδικό λογοριασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στο απαντητικό σχόλο της Ν.Δ. αναφέρονται τα εξής: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε στους πολίτες. Μια κίνηση συμβολική, με ρόλο παραδειγματικό, όταν γίνεται αντικείμενο πλειοδοσίας έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητούσε να γίνει υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση στους βουλευτικούς μισθούς και επίσης το μέτρο αυτό να επεκταθεί στις αποδοχές όλων των κρατικών αξιωματούχων, κατόπιν της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καλέσει βουλευτές,υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ των αποδοχών τους σε ειδικό λογοριασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσής τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα όμως στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών». «Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.