ΝΔ για Πόθεν Έσχες: «Φωνάζει ο κλέφτης»...

ΝΔ για Πόθεν Έσχες: «Φωνάζει ο κλέφτης»...

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη χθεσινή τροπολογία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε μια πολιτικά υστερόβουλη τροπολογία ώστε να θεσπιστεί μια νέα διαδικασία που επί της ουσίας παγώνει τον ουσιαστικό έλεγχο των Πόθεν Έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όσα νομοθετήθηκαν χτες είναι νόμος του κράτους ήδη από το 2014 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε τότε τη ρύθμιση.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το Μαξίμου ότι έχει γίνει πρωταθλητής στα fake news, κάτι που όπως σημειώνει απέδειξε η απύθμενης θρασύτητας ανακοίνωση της κυβέρνησης που εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι δήθεν καταψήφισε την χορήγηση της δυνατότητας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να άρει το τραπεζικό απόρρητο βουλευτών που ελέγχονται για τα πόθεν έσχες τους.

Καταλήγοντας, η ΝΔ κατηγορεί ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παραπλανήσει τους πολίτες ενώ δεσμεύεται πως ο έλεγχος θα γίνει από την επόμενη βουλή και θα είναι εξονυχιστικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Στα fake news το Μαξίμου έχει γίνει πια πρωταθλητής. Αυτό απέδειξε η απύθμενης θρασύτητας ανακοίνωση της κυβέρνησης που εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι δήθεν καταψήφισε την χορήγηση της δυνατότητας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να άρει το τραπεζικό απόρρητο βουλευτών που ελέγχονται για τα πόθεν έσχες τους. Το Μαξίμου λέει εν γνώσει του ψέματα και επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες. Όσα, υποτίθεται ότι νομοθετήθηκαν χθες, είναι νόμος του κράτους ήδη από το 2014 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Και το μόνο κόμμα που καταψήφισε τότε τη ρύθμιση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν είναι όμως μόνο αυτό: Η χθεσινή, πολιτικά υστερόβουλη τροπολογία θεσπίζει μια νέα διαδικασία που επί της ουσίας παγώνει τον ουσιαστικό έλεγχο των Πόθεν Έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλ. μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην τρέφουν, όμως, αυταπάτες: ο έλεγχος θα γίνει από την επόμενη βουλή και θα είναι εξονυχιστικός».