ΝΔ για ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων: Πολύ αργά και πολύ ακριβά

ΝΔ για ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων: Πολύ αργά και πολύ ακριβά

Κριτική για τον χρόνο και το κόστος του έργου της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο, η σύμβαση του οποίου υπεγράφη σήμερα, άσκησε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, επισημαίνοντας ότι καθυστέρησε τρία χρόνια και δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα το κόστος να επιβαρύνει τον πολίτη.

«Ύστερα από 3 χρόνια καθυστέρησης και μετά από 4 διαδοχικές παρατάσεις, υπογράφηκε η υλοποίηση του έργου για τη διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο. Φυσικά και γι' αυτό το έργο έχει ζημιωθεί ήδη ο Έλληνας φορολογούμενος, καθώς λόγω διαχειριστικής ανικανότητας της Κυβέρνησης δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να σπαταληθούν για άλλη μια φορά από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ πολύτιμοι εθνικοί πόροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε 2,5 χρόνια κατάφερε να σχεδιάσει και να θέσει σε εφαρμογή μεγάλα πληροφοριακά συστήματα όπως η ΕΡΓΑΝΗ, ο ΗΛΙΟΣ, το ICIS NET, η ΕΛΕΓΞΙΣ, το ΜΗΤΡΩΩ ΠΟΛΙΤΩΝ, η επέκταση TAXIS NET», για να συμπληρώσει ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει επειδή μετά από 4,5 χρόνια απραξίας, κατάφερε λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές να υπογράψει την σχετική σύμβαση».