ΝΔ για δήλωση Γ. Τσίπρα: Δεν πρόκειται για φραστικό ολίσθημα αλλά για πολιτική στάση

ΝΔ για δήλωση Γ. Τσίπρα: Δεν πρόκειται για φραστικό ολίσθημα αλλά για πολιτική στάση

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τη δήλωση του τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα, ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός, την ώρα που εξετάζεται η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, εξέδωσε η ΝΔ. 

Τονίζει ότι πρόκειται για πολιτική στάση και όχι φραστικό ολίσθημα που υπενθυμίζει το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση την οποία καταψηφίζει αμυντικές συμφωνίες. Αναφέρεται σε προηγούμενες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία καλούσαν να το ρισκάρουμε με την Τουρκία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
 
«Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Τσίπρας μας ενημέρωσε ότι “η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός”. Υπενθύμισε έτσι για άλλη μια φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, όταν άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσαν να το ρισκάρουμε με την Τουρκία. Δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα, αλλά για πολιτική στάση, με βάση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει αμυντικές συμφωνίες, όπως αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που ενισχύουν την αποτρεπτική μας ικανότητα και θωρακίζουν τη χώρα. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκσυγχρονίζοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Προστατεύοντας τα σύνορά της η Ελλάδα εφαρμόζει μια σύγχρονη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, ανακτώντας τη διεθνή της θέση ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».