ΝΔ για Χ. Γκουαϊδό: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει τη δημοκρατική ευαισθησία του ελληνικού λαού

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, 17:09
-A +A
ΝΔ για Χ. Γκουαϊδό: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει τη δημοκρατική ευαισθησία του ελληνικού λαού

Πλήρη αδιαφορία για το δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας και προσβολή της δημοκρατικής ευαισθησίας του ελληνικού λαού αποτελεί η στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν ή απείχαν από το κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τη ΝΔ η στάση αυτή προκαλεί ερωτήματα και έρχεται να προστεθεί στη συνολική αντιμετώπιση του καθεστώτος Μαδούρο από την κυβέρνηση.

Το κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων (EPP, S&D, ECR, ALDE) στήριξαν η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναγνωρίζοντας ως νόμιμο μεταβατικό προέδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό, πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, και ζητώντας τη διενέργεια άμεσων, ελεύθερων, αξιόπιστων και διαφανών εκλογών στη χώρα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στη στάση της κυβέρνησης που επέλεξε να καταψηφίσει ή να απουσιάσει από την ψηφοφορία σημειώνοντας πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ «προσβάλλουν τη δημοκρατική ευαισθησία του ελληνικού λαού και καταδεικνύουν την πλήρη αδιαφορία για το δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας».

Η Ν.Δ κατηγορεί τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως συντάχθηκαν με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα τη στιγμή που το ψήφισμα αφορά ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως η κατάσταση που βιώνει ο λαός της Βενεζουέλας τόσο μέσα από τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του καθεστώτος Μαδούρο, όσο και από την πείνα και την ανέχεια που επικρατεί σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι και ο ίδιος ο Χουάν Γκουαϊδό σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι και τον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη στηλίτευσε τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κάλεσε στη Βενεζουέλα να δει τι ακριβώς συμβαίνει στα νοσοκομεία και αλλού, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι θα ήθελε να διαπιστώσει και πως μπορεί να ζήσει κάποιος με μισθό τριών δολαρίων το μήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο λαός της Βενεζουέλας μαστίζεται σήμερα από πείνα και ανέχεια. Δοκιμάζεται σκληρά από τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του καθεστώτος Μαδούρο που τον έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Όλη η Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης στέκεται δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας.

Θλιβερή εξαίρεση, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν ή φρόντισαν να απουσιάζουν από την ψηφοφορία, ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης Τσίπρα και τις επιλογές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην οποία ανήκουν.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι το καθεστώς Μαδούρο είναι «μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη».

Οι θέσεις τους δεν προασπίζουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσβάλλουν τη δημοκρατική ευαισθησία του ελληνικού λαού και καταδεικνύουν την πλήρη αδιαφορία για το δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 20/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα