ΝΔ για Αλ. Τσίπρα: Επιβεβαίωσε ότι παραμένει ίδιος και απαράλλακτος

ΝΔ για Αλ. Τσίπρα: Επιβεβαίωσε ότι παραμένει ίδιος και απαράλλακτος

«Αντί να υπόσχεται ξανά, θα έπρεπε να απολογείται. Και όσο θα λέει ψέματα για εμάς, θα λέμε την αλήθεια για εκείνον», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας τις συναντήσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ με καταστηματάρχες «τους οποίους επιβάρυνε στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του με 18 νέους φόρους».

Σύμφωνα με τη ΝΔ με την επίσκεψή του «ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως μένει ίδιος. Ίδιος και απαράλλακτος» υπενθυμίζοντας την οικονομική πολιτική που άσκησε στον τομέα του επιχειρείν. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει: 

- Κατήργησε το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ για τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αυξάνοντας παράλληλα τους συντελεστές σε όλα τα είδη από 23% σε 24% και μετατάσσοντας πολλά είδη ευρείας κατανάλωσης από το 13% στο 24%.

- αύξησε τον φόρο εισοδήματος σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον φόρο στα μερίσματα, τριπλασίασε την εισφορά αλληλεγγύης για την πιο χαμηλή κλίμακα (12.000-20.000) και την υπερτετραπλασίασε από εκεί και πάνω.

- Διπλασίασε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, μείωσε φοροαπαλλαγές, αύξησε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές, επέβαλε φόρο στην σταθερή τηλεφωνία, το internet, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα tablets που αποτελούν βασικά εργαλεία για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση.

Ειδικά για τα Δωδεκάνησα, συνεχίζει στην ανακοίνωση, κατήργησε και τον μειωμένο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά και καταλήγει, μεταξύ άλλων, πως «όσοι από τους καταστηματάρχες που συνάντησε στεγάζουν την επιχείρησή τους σε ιδιόκτητο ακίνητο επιβαρύνθηκαν και από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την εστίαση επιβαρύνθηκαν από το τέλος διαμονής και τον φόρο στον καφέ».