ΝΔ: Διερεύνηση των καταγγελιών για το προσφυγικό, όχι διώξεις των καταγγελλόντων

ΝΔ: Διερεύνηση των καταγγελιών για το προσφυγικό, όχι διώξεις των καταγγελλόντων

Να χυθεί φως στην υπόθεση της διαχείρισης του προσφυγικού από την Κυβέρνηση ζητούν βουλευτές της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Καραγκούνης σημειώνοντας μετά τις καταγγελίες του Ανδρέα Ηλιόπουλου στον Φιλελεύθερο, πως πρέπει να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Συγκεκριμένα, μετά τα όσα αποκάλυψε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος στην αποκλειστική του συνέντευξη στον Φιλελεύθερο και τα οποία οδηγούν στην αποπομπή του, οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι απαιτείται η διερεύνηση των καταγγελιών και όχι η δίωξη των καταγγελλόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη «για πολλοστή φορά έχουμε μια κυβέρνηση που δεν εστιάζει στην ουσία των καταγγελιών αλλά απαντά με διώξεις των καταγγελλόντων. Συνεχίζει να μη δίνει κανένα στοιχείο για το που έχουν πάει τα 1,6 δισ. ευρώ του προσφυγικού».

Εκτός αυτού όπως τόνισε η κυβέρνηση «Εξακολουθεί να μην εξηγεί για το τι φταίει και χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν σε hot spot ντροπής και προσβολής για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ΝΔ θα συνεχίσει τον έλεγχο των καταγγελιών. Ήρθε η ώρα να χυθεί φως στη σκιά της κυβέρνησης γύρω από τη διαχείριση του προσφυγικού».

Από την πλευρά του ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι «μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις και αποπομπές κυβερνητικών αξιωματούχων, τις καταγγελίες τους για αδιαφανείς διαδικασίες και διασπάθιση κοινοτικών πόρων, εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα».

Ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ακόμη ότι «Πρέπει να γίνει το αυτονόητο» δηλαδή «η Δικαιοσύνη να ελέγξει τις καταγγελίες και να διαταχθεί άμεσα εισαγγελική έρευνα ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».