ΝΔ: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης

ΝΔ: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ. «Έχω μπροστά το πρόγραμμά μας και θυμάμαι πολύ καλά ό,τι έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης», είπε χαρακτηριστικά η κα Ζαχαράκη. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία των ελληνικών ομολόγων, σημειώνοντας ότι η ΝΔ επιδιώκει την καλύτερη πορεία της οικονομίας, η οποία φαίνεται κιόλας από την πορεία του 10ετούς και του 5ετούς ομολόγου.

«Αντικατοπτρίζεται δηλαδή μια προσδοκία ως αποτέλεσμα της ενδεχόμενης πολιτικής αλλαγής», τόνισε και πρόσθεσε πως πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα της Ελλάδος είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των θεσμών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τομεάρχης Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σημείωσε πως «δεν αποτελεί επιλογή της επόμενης κυβέρνησης η προληπτική πιστοληπτική γραμμή» και τόνισε πως τόσο η ΝΔ αλλά και ο ίδιος έχουν τοποθετηθεί πολλές φορές στο παρελθόν σχετικά με το θέμα.

Ο κ. Σταϊκούρας στις δηλώσεις του ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά το ταμειακό απόθεμα έχουμε, επίσης, τονίσει ότι δημιουργήθηκε με εσφαλμένο τρόπο, με το σκούπισμα των ταμειακών διαθεσίμων, με τα υπερπλεονάσματα, με την εσωτερική στάση πληρωμών και πρέπει να αξιοποιηθεί με φειδώ και, κυρίως, επ'' ωφελεία της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας».

Νωρίτερα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ. Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου επιχείρησαν να εγείρουν θέμα εξαιτίας αναφοράς του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου σχετικά με τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης και το γεγονός ότι δεν επιλέγει η διαδικασία της πιστοληπτικής γραμμής. 

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει ότι ένας «από τους πολλούς λόγους που στηρίζω τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι για να μπορώ να εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις μου χωρίς φόβο».