ΝΔ: Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα προαπαιτούμενα

ΝΔ: Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα προαπαιτούμενα

Η ΝΔ θα καταψηφίσει τα νέα προαπαιτούμενα στη Βουλή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «φορολογική σφαγή».

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «όλοι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν έναν τυφώνα» ενώ παρουσίασε τις αυξήσεις που θα προκύψουν. «Η ΝΔ καταψηφίζει τα νέα προαπαιτούμενα. Η κυβέρνηση φέρνει τροπολογίες που αλλάζουν προς το δυσμενέστερο ρυθμίσεις που η ίδια είχε ψηφίσει. Αυξάνεται το ύψος δημοσιονομκών μέτρων που θα ενεργοποιήσουν τον κόφτη» σημείωσε και έκανε λόγο για μία κυβέρνηση που αυτοακυρώνεται διαρκώς.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση για τις διατάξεις σχετικά με τις offshore, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε για «διάταξη-πλυντήριο», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έφερε μία τροπολογία που αναιρεί την πρώτη.

«Έχουμε μία κυβέρνηση που εξαπατά, διαρκώς, για να κρατηθεί έστω και λίγο στην καρέκλα. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει. Θα δείχνει την αντίθεσή της με τον πιο έντονο τρόπο» υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως στόχος της χθεσινής αποχώρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τη Βουλή ήταν να αναδειχθεί με ένταση η άρνηση της ΝΔ να μετέχει σε μία φαρσοκωμοδία που στήθηκε από την κυβέρνηση. Όπως σημείωσε, η ΝΔ καταθέτει ερώτηση με θέμα «δεν απαντά η κυβέρνηση για συμμετοχή μελών της σε offsore». Πρόσθεσε, δε, ότι υπήρχε σχετική ερώτηση, ήδη, από τον περασμένο Αύγουστο, χωρίς η κυβέρνηση να έχει απαντήσει.

«Η κυβέρνηση νομοθέτησε τις προϋποθέσεις απαλλαγής των πολιτικών που συμμετείχαν σε offshore εταιρείες. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει από τον Αύγουστο σε ερώτηση 18 βουλευτών της ΝΔ, για μέλη της κυβέρνησης που συμμετέχουν σε offshore; Ποιοι λόγοι, κατεπείγοντως, ανάγκασαν την κυβέρνηση να εντάξει σχετική ρύθμιση; Τι γνωρίζει η κυβέρνηση και δίνει δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους;» διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος συμπλήρωσε πως η αντιπολίτευση ζήτησε να μη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η διάταξη για να μην έχει ισχύ. «Το δημοσίευσαν και έτσι η διάταξη-πλυντήριο απέκτησε αναδρομική ισχύ. Μετά τη γενική κατακραυγή έφεραν την αντισυνταγματική, αντικοινωνική, αντικοινοτική και ανεφάρμοστη διάταξη. Το είπε και ο κ. Τσίπρας. Αναγνωρίζει σχεδόν ρητά το μη εφαρμόσιμο της διάταξης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, η κυβέρνηση, αφού ξέπλυνε τα στελέχη της, τώρα τους δίνει τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους. «Η στάση της ΝΔ ήταν επιβεβλημένη για να τονιστεί με καθε τρόπο η γελοιότητα της κυβέρνησης. Η άτακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνησης δεν προήλθε από αυτά που έλεγε χθες ο πρωθυπουργός πρωτοσέλιδα της διαπλοκής, αλλά από την Αυγή. Ειναι η Αυγή διαπλεκόμενη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, με το προσφυγικό, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει αγνοήσει όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Στη Λέσβο υπάρχει η αίσθηση πλήρους απουσίας του κράτους. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα, να εκτονώσει την κατάσταση, να επιβάλει την τάξη και να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων. Η κυβέρνηση σπαταλά πολύτιμο χρόνο και ενέργεια στην προσπάθεια επικοινωνιακού εξοραϊσμού της πολιτικής της και είναι απούσα», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ