ΝΔ: Δεν μπαίνουμε σε παζάρια και τερτίπια για τον εκλογικό νόμο

ΝΔ: Δεν μπαίνουμε σε παζάρια και τερτίπια για τον εκλογικό νόμο

Δεν πρόκειται να μπούμε σε συζητήσεις, τερτίπια και παζάρια για τον εκλογικό νόμο, τονίζει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα σενάρια περί ενδεχόμενων αλλαγών στην κυβερνητική πρόταση στην κατεύθυνση μείωσης του αριθμού του μπόνους, καθώς και του πλαφόν 3% για την είσοδο των κομμάτων στην Βουλή.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε πως η ΝΔ έχει καταθέσει την θέση της για τον εκλογικό νόμο, ο οποίος πρέπει να διασφαλίζει αναλογικότητα και κυβερνησιμότητα, κάτι που συμβαίνει με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

«Δεν μπαίνουμε σε άλλη συζήτηση, τερτίπια και παζάρια», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, διευκρινίζοντας πως η ΝΔ συζητά μόνο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Αναφορικά εξάλλου με το ενδεχόμενο κατάργησης του πλαφόν 3% για την είσοδο στη Βουλή ο εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε: «Εδώ ένα πολιτικό έγκλημα, που είναι να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία, να μην εξελιχθεί και σε εθνικό έγκλημα».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε δηλώσει στο Bήμα fm πως «η τυχόν κατάργηση του 3% είναι εθνικά επιζήμια», τονίζοντας: «Αλίμονο αν το πολιτικό έγκλημα της απλής αναλογικής, που φέρνει ακυβερνησία, πάρει διαστάσεις και εθνικού εγκλήματος».