Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών - Στη Βουλή το θέμα από τη Νέα Δημοκρατία

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, 10:15
-A +A
Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών - Στη Βουλή το θέμα από τη Νέα Δημοκρατία

Σφοδρές αντιδράσεις στο σύνολο της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η παραδοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρη Καρέλα, πως περίπου 35.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών τη φετινή σχολική χρονιά. 

Παράλληλα, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, παραδέχθηκε ότι τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών γιατί δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί σε ορισμένες περιοχές. Εξήγησε ότι η διαδικασία ένταξης αποτελείται από δύο φάσεις (Ιούλιο και Σεπτέμβριο). Όπως είπε, τον Σεπτέμβριο, οι γονείς που δεν θα βρουν βρεφονηπιακό σταθμό, θα πάρουν voucher (κουπόνι).

Ζητώντας ενημέρωση από την κυβέρνηση για το πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το θέμα, το οποίο πλήττει ευθέως ιδιαιτέρως τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ερώτηση, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή. 

Εξάλλου, για άλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη και επανέλαβε την αδιαπραγμάτευτη προγραμματική δέσμευση της ΝΔ πως δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο διευθυντής του Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα δίνει κουπόνι αξίας 180 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί και το εισοδηματικό κριτήριο που θα θέσει είναι στα 50 χιλιάδες ευρώ. Θα καλύπτει δηλαδή το 98% των οικογενειών.

Παράλληλα, για «εγκληματική παράλειψη» και όχι απλώς για κοροϊδία, έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής, το όποιο κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ενώ ερώτηση στη Βουλή έχει καταθέσει και το ΚΚΕ,κάνοντας λόγο για ένα ακόμη πυροτέχνημα της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, η ερώτηση της κ. Κεραμέως αναφέρει:

«Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Δημήτρη Καρέλα, φέτος, περίπου 35.000 παιδιά δεν έχουν θέση σε παιδικούς σταθμούς. Για άλλη μια χρονιά, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες συλλήβδην της Κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δε θα μείνει χωρίς θέση σε παιδικό σταθμό, όχι μόνο παραμένουν παιδιά εκτός σταθμών, αλλά ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι.

Κατόπιν των ανωτέρω, και ενώ πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, ερωτάσθε:

1. Πόσα παιδιά θα βρεθούν φέτος εκτός παιδικών σταθμών;
2. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο πλήττει ευθέως ιδιαιτέρως τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα;
3. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η βούληση της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 5.000 παιδικοί σταθμοί από τους 3.000 που υπάρχουν σήμερα. Πώς σκοπεύετε να υλοποιήσετε την εν λόγω δέσμευση και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος;
4. Πότε θα εκκινήσει η διαδικασία αναδιανομής των μη χρησιμοποιημένων vouchers;». 

Εχθές, ο κ. Καρέλας δήλωσε ότι «έχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών», προσθέτοντας ότι «δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή», παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών και τις δεσμεύσεις. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα