ΝΔ: Αθλιότητα και δειλία από το Μέγαρο Μαξίμου

ΝΔ: Αθλιότητα και δειλία από το Μέγαρο Μαξίμου

Με μια σκληρή ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο νωρίτερα κατηγόρησε κατηγόρησε τη Μαρία Σπυράκη για μυστικές συναντήσεις με το Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι η ΝΔ λεει πάντα ακριβλως τα ίδια πράγματα για στο Σκοπιανό, σε αντίθεση με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο.

«Απαντώντας στην αθλιότητα και τη δειλία του κ. Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία στέλνει στο Μαξίμου το βίντεο της ομιλίας της Εκπροσώπου του κόμματος, ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη, από το βήμα της βουλής των Σκοπίων, στο πλαίσιο της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.- ΠΓΔΜ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Δυστυχώς για το Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα, με το ίδιο λεξιλόγιο, σε όλους τους συνομιλητές της στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σε αντίθεση με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο που παριστάνουν στα λόγια ότι διαφωνούν, αλλά υπέγραψαν και υλοποιούν μαζί την εθνικά επιζήμια συμφωνία για την πατρίδα μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. 

Νωρίτερα και παρά τη διάψευση της Μαρίας Σπυράκη ότι συναντήθηκε μυστικά με τον Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη στάση του στο ζήτημα του ονοματολογικού της πΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου με του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι χθεσινή αποκάλυψη της FAZ για τις μυστικές συναντήσεις της κ. Σπυράκη, ως ειδικής απεσταλμένης του κ. Μητσοτάκη, με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, κ. Ζάεφ, αναδεικνύουν σε όλο το μέγεθός τους την υποκρισία, την δειλία και την εθνική ανευθυνότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η εκπρόσωπος τύπου του της ΝΔ εξηγούσε στον κο Ζάεφ, ότι η αντίθεση της ΝΔ στη συμφωνία ήταν προσχηματική.

Τέλος, το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την Μαρία Σπυράκη Μητσοτάκης να δώσουν εξηγήσεις για τον σκοπό της συνάντησης της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τον Ζόραν Ζάεφ.

Το ΚΙΝΑΛ καλεί τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής καλεί τη ΝΔ να δώσει καθαρές απαντήσεις για τις συζητήσεις της εκπροσώπου της, Μαρίας Σπυράκη, με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει άμεσα και καθαρά: Ισχύουν ναι η όχι, οι πληροφορίες του διεθνούς Τύπου ότι η κ. Σπυράκη ενημέρωσε τον κ. Ζάεφ "ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να υποστηρίξει μία λύση (για το Σκοπιανό), μόνο όμως αν συνταχθεί ο κ. Καμμένος με αυτήν". Επειδή τα εθνικά θέματα απαιτούν ειλικρίνεια, σοβαρότητα και ευθύνη, περιμένουμε την απάντησή του».