Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 16:27

-A +A

ΝΔ: Από τον πανικό, στην παράκρουση η κυβέρνηση

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 16:27
ΝΔ: Από τον πανικό, στην παράκρουση η κυβέρνηση
-A +A

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό, στην παράκρουση, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στον Δ. Τζανακόπουλο, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Χρυσή Αυγή. 

«Η ΝΔ αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα», τονίζει η κα Σπυράκη.

Νωρίτερα, ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλόγισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την απίστευτη πρόκληση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε ουσιαστικά το στρατό να ανατρέψει τον Αλέξη Τσίπρα και κατά συνέπεια το πολίτευμα της χώρας. 

Αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: 

«Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού.

Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από λίγη ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων, κάλεσε τον ελληνικό στρατό σε πραξικόπημα. Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη». 

Στη συνέχεια, με νέα ανακοίνωσή του, ο Δ. Τζανακόπουλος επέμεινε στη δήλωσή του. «Όταν η ΝΔ μιλά για μειοδοσίες, προδοσίες και ξεπούληματα, τι περιμένει η κα Σπυράκη ότι θα πουν οι Χρυσαυγίτες; 

Ποσό πιο απλά να πούμε στον κ. Μητσοτάκη ότι με τη στάση του νομιμοποίησε τον φασισμό και το κάλεσμα για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος; 

Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φέρει βαρύτατη ευθύνη για τη νεκρανάσταση του ακραίου εθνικισμού. Οι δημοκρατικοί πολίτες, όμως, θα δώσουν την απάντηση που αξίζει σε αυτή την ανιστόρητη στάση». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα