ΝΔ: Αμηχανία Τσίπρα για Πετσίτη - Παππά

ΝΔ: Αμηχανία Τσίπρα για Πετσίτη - Παππά

Αμήχανη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα όταν κλήθηκε να απαντήσει για το σκάνδαλο που αφορά τις σχέσεις του Μανώλη Πετσίτη με τον Νίκο Παππά, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε στον ΑΝΤ1 χτες το βράδυ, λέγοντας πως είμαστε «ανοιχτοί και διάτρητοι», φράση που προκάλεσε πληθώρα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, «ο κ. Τσίπρας βρέθηκε χθες σε μεγάλη αμηχανία όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει πως βρέθηκαν αυτά τα ποσά στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη και κυρίως αν εμπιστεύεται ακόμη τον κ. Παππά».

Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για προσπάθεια αποστασιοποίησης του πρωθυπουργού από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ακριβώς όπως επιχείρησε να κάνει και ο κ. Τζανακόπουλος.

«Για την ταμπακιέρα ωστόσο ούτε λέξη», αναφέρουν πηγές της Πειραιώς σχολιάζοντας πως όταν ρωτήθηκε ο Α. Τσίπρας αν εμπιστεύεται τον Νίκο Παππα εκείνος «έκανε πως δεν άκουσε».

«Τόσο δύσκολο ήταν να πει ο κ. Τσίπρας ότι εμπιστεύεται τον κ. Παππά; Γιατί τον άφησε ακάλυπτο σε ζωντανή μετάδοση;», αναρωτιούνται και προσθέτουν ότι «παρά το φιάσκο της Novartis που από το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού έθνους μετατράπηκε στη μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει η κυβέρνηση κατά της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας δεν είχε καν το θάρρος να σχολιάσει την παραπομπή στο αρχείο των κατηγοριών με τις οποίες το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε ''δολοφονίες χαρακτήρων'' των πολιτικών του αντιπάλων».

Κατά τη χθεσινή του συνέντευξη, ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για σκανδαλολογία και ενεφανίσθη απολογητικός καλώντας την αντιπολίτευση να αποδείξει ότι υπάρχει σκάνδαλο με δημόσιο χρήμα.

«Είπα να ανοίξουν οι λογαριασμοί. Αν υπάρχει οποιοδήποτε σκάνδαλο με δημόσιο χρήμα να μας το πούνε, να το αποδείξουν. Δεν μιλάμε για σκάνδαλο, αλλά για σκανδαλολογία» ανέφερε, καλώντας τους πάντες να παρουσιάσουν στοιχεία, εφόσον διαθέτουν.

«Κονταροχτυπιόμαστε σκάνδαλα και σκανδαλολογία και πετσιτολογία. Πετσίτης για πάσα νόσο» πρόσθεσε.