Ακόμη και την τελευταία στιγμή τοποθετούν κομματικούς εκλεκτούς

Ακόμη και την τελευταία στιγμή τοποθετούν κομματικούς εκλεκτούς

Ως άλλη μία απόδειξη του αμοραλισμού της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού χαρακτηρίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη τον πρόσφατο διορισμό της νέας διευθύντριας του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «ακόμη και την τελευταία στιγμή, χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση, συνεχίζει να τοποθετεί κομματικούς εκλεκτούς». 

Σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει πως «λίγες ημέρες πριν και την τυπική διάλυση της Βουλής, εκδόθηκε το ΦΕΚ με τους τελευταίους διορισμούς των εκλεκτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Συμπεριλαμβανομένης και της νέας διευθύντριας στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας», σχολιάζοντας πως προφανής στόχος είναι να παρεμποδίσουν «κάθε μελλοντική προσπάθεια εξυγίανσης του τομέα του Πολιτισμού».

Η κ. Κεφαλογιάννη προσθέτει πως «ο διορισμός αυτός δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει τους ατυχείς χειρισμούς της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ και στο ζήτημα της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών. Εξαιτίας των χειρισμών αυτών, η Ελλάδα αποτελεί ακόμη ένα παράδοξο: Είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου το κράτος θέλει να διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα».

Καταλήγοντας η κ Κεφαλογιάννη επισημαίνει στην απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ότι «νομιμότητα, διαφάνεια, λογοδοσία είναι το τρίπτυχο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της αμοιβής των δημιουργών».