ΝΔ: Αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος από αμετανόητους δολοφόνους

ΝΔ: Αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος από αμετανόητους δολοφόνους

Την κατάργηση της δυνατότητας να λαμβάνουν άδειες αμετανόητοι τρομοκράτες όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας και την απόσυρση του Νόμου Παρασκευόπουλου προαναγγέλλει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι «αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος, επειδή ένας δολοφόνος κάνει απεργία πείνας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Είναι αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος, επειδή ένας δολοφόνος κάνει απεργία πείνας.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει αμέσως τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου και αμετανόητοι τρομοκράτες, όπως ο Κουφοντίνας, δεν θα παίρνουν άδεια εξόδου από τις φυλακές».

Υπενθυμίζεται πως εκτός των φυλακών βρίσκεται για τρίτη φορά ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κάνοντας χρήση της νέας 48ωρης άδειας που του εγκρίθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και μάλιστα αυτή τη φορά, η άδεια θα δοθεί με ευνοϊκότερους όρους, αφού θα παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μόνο μια φορά την ημέρα.

Είχαν προηγηθεί μια σειρά από επιθέσεις αντιεξουσιαστών στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε «ένδειξη διαμαρτυρίας» αλλά και μια πρωτοφανής ενέργεια να αναρτήσουν πανό στην Ακρόπολη υπέρ των δικαιωμάτων του καταδικασμένου σε δίσ. ισόβια τρομοκρατία.

Καταδίκη από την αμερικάνικη Πρεσβεία

Νωρίτερα, με ένα tweet καταδίκασε και η αμερικάνικη πρεσβεία τη νέα 48ωρη άδεια που δόθηκε στο πρώην μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρίτη άδεια που δόθηκε σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αποτελεί ντροπή και αδικία απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων του αλλά και κίνητρο για τους αναρχικούς υποστηρικτές του να προβούν σε πράξεις βίας και καταστροφής στο όνομά του». 

Κ. Μπακογιάννης για Δ. Κουφοντίνα: Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Κάνε απεργία πείνας

Καταγγελτικό και εμφανώς θυμωμένο ήταν το σχόλιο του Κώστα Μπακογιάννη μετά την τρίτη άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας και βρέθηκε εκτός φυλακής.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη νέα 48ωρη άδεια που εγκρίθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, κάτω από την πίεση της απεργίας πείνας του κρατούμενου αλλά και των πολλαπλών δράσεων του Ρουβίκωνα και άλλων αναρχικών ομάδων προς υποστήριξή του.

Αμετανόητος ο Κουφοντίνας

Υπενθυμίζεται πως αμετανόητος είχε εμφανιστεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών για την απεργία πείνας που πραγματοποιεί δήλωσε ξεκάθαρα ότι ακόμη και αν η χορήγηση άδειας από τις φυλακές προϋπέθετε δήλωση μετανοίας δεν θα την έκανε.