ΝΔ: O Aλ. Τσίπρας να κάνει το «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών «Όχι» - Γνωρίζει πώς

ΝΔ: O Aλ. Τσίπρας να κάνει το «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών «Όχι» - Γνωρίζει πώς

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης ξέσπασε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καλεί τον πρωθυπουργό να κάνει το «ναι» «όχι», όπως μόνος αυτός γνωρίζει.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που είπε “Ναι” σε αυτό που όλοι οι Έλληνες πολιτικοί έλεγαν “''Οχι” εδώ και δεκαετίες, δηλαδή στην εκχώρηση τάχα Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στους Σκοπιανούς».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον Αλ. Τσίπρα να «συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι δεν είναι εθνικιστές τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν με τη συμφωνία που υπέγραψε» και τον προτρέπει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «να κάνει επιτέλους και κάτι επωφελές για την χώρα: Να μετατρέψει το “Ναι” σε “Όχι”, όπως μόνον εκείνος ξέρει».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριζε ότι αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» είχε γίνει επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει το θέμα των «μειονοτήτων».