Ν.Βούτσης: Μετά την τραγωδία η ζωή συνεχίζεται

Ν.Βούτσης: Μετά την τραγωδία η ζωή συνεχίζεται

«Να αντιληφθούμε ότι η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μια τραγωδία βέβαια, αλλά συνεχίζεται, και όλοι θα κριθούμε από το πρόγραμμα που θα διαμορφώσουμε για την Ελλάδα μετά την κρίση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Θα πρέπει τα μέτρα που θα πάρουν οι αρχές να είναι αποδεκτά από την κοινωνία, να υπάρχει η συναίνεση, η ανοχή και η βοήθεια από την κοινωνία, τόνισε ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο, ενώ εκτίμησε πως η αναδιάρθρωση της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και η σύσταση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών θα ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα, ο κ. Βούτσης προειδοποίησε ότι «αν δεν υπάρχουν τολμηρές παρεμβάσεις όπως έχουν παρουσιαστεί τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, από την εποχή Τρίτση είμαστε στην τέταρτη γενιά αυθαιρέτων» και σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να μείνει πολιτικά και οικονομικοκοινωνικά σταθερή στις ράγες μίας ασφαλούς εξόδου και να μην υπάρξουν τακτικισμοί και αιφνιδιασμοί πάνω στα αποκαΐδια, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενος στον ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, είπε ότι έχουν συγκεντρωθεί 36,5 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα ή και περισσότερα είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ιδιώτες, με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή η κυβέρνηση, για συγκεκριμένες δράσεις.

Κάλεσε δε όσους οργανώνουν συναυλίες για την συγκέντρωση χρημάτων, να ενημερώνουν το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην όποια δράση.

Ανέφερε ότι την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός και στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος ώστε να είναι σαφής σε όλα τα ζητήματα που άπτονται αυτού. Για τον ανασχηματισμό, ανέφερε ότι είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αν και πότε θα πραγματοποιηθεί.

Για το χρόνο των βουλευτικών εκλογών τόνισε ότι ο στόχος είναι η διεξαγωγή τους στην τετραετία, με σταθμούς μέχρι τότε τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπει να υπάρχει λόγος για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.