Να «μπλοκάρει» εκλογικό νόμο και ψήφο ομογενών επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Να «μπλοκάρει» εκλογικό νόμο και ψήφο ομογενών επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια» με τον εκλογικό νόμο και την ψήφο των ομογενών κάνουν λόγο πηγές της Κουμουνδούρου, επιχειρώντας να μπλοκάρουν τις μεταρρυθμιστικές αλλαγές της κυβέρνησης που αποσκοπούν στην αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας και στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού στον τόπο κατοικίας τους.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι στόχος της «δεν είναι να δώσει δικαιώματα στην ομογένεια, αλλά να τη μετατρέψει από πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων» και υποστηρίζουν ότι «αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ακύρωση της απλής αναλογικής, που διασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου και ταυτόχρονα η αλλοίωση του εκλογικού σώματος που θα κρίνει το καλπονοθευτικό μπόνους και άρα το ποιος θα κυβερνά».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει τον αντιπολιτευτικό λόγο του καθώς «προειδοποιεί την κυβέρνηση, αλλά και τον κ. Μητσοτάκη» να «σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τους θεσμούς και την ομογένεια και να μην την εμπλέκει σε απαράδεκτους μικροκομματικούς υπολογισμούς, επιχειρώντας να την διχάσει».

«Η δημοκρατία μας και το ευαίσθητο θέμα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων πολιτών», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν πως «απαιτούν συγκεκριμένες προτάσεις, όπως αυτή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκρότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το πόρισμα της οποίας θα υποστηρίξει μέχρι τέλους».